Vammaisneuvosto, kokous 13.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Tuusulan hyvinvointikertomus 2023, lausunto

TUUDno-2024-474

Valmistelija

  • Minna Mielonen, vapaaehtoistyön koordinaattori, minna.mielonen@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan hyvinvointikertomus on tiivis kuvaus kuntalaisten hyvinvoinnista ja terveydestä sekä näiden edistämisestä kunnassa. Hyvinvointikertomus laaditaan vuosittain ja valtuustokausittain. Kertomuksessa tuusulalaisten hyvinvoinnin tilaa tarkastellaan eri asujaryhmien näkökulmasta.

Vammaisneuvostoa on pyydetty antamaan näkemyksensä Tuusulan hyvinvointikertomukseen 2023.

Ehdotus

Vammaisneuvosto antaa evästyksensä hyvinvointikertomuksen laadintaan.

Päätös

Vammaisneuvosto päätti 

  • lausua seuraavaa: 
    Vammaisneuvosto on huolissaan sosiaali- ja terveyspalvelujen toteutumisesta. Vammaisneuvosto toivoo,että Tuusulan kunta ottaisi vahvempaa edunvalvojan roolia asiassa.

    Vaikuttamiselimen käytännön työtä tehostaisi, että kaavoittaja tai muu asiantuntija esittelisi oman erityisalueensa asioita neuvostolle, kun asia tulee neuvoston käsittelyyn. Kunnan tehtävänä on tuottaa kulttuuripalveluita kaikille ja Monion saavutettavuus ja esteettömyys olisi pitänyt huomioida jo alusta lähtien rakennuksen suunnitteluvaiheessa.

    Neuvosto esittää, että vuoden 2023 hyvinvointikertomuksessa esiin tuodaan vammaisten henkilöiden yhdenvertaisuus painopistealueena. Vuoden 2022 hyvinvointikertomus ei löydy kunnan sivuilta julkisella haulla.