§ 12 Kerta-avustus matalan kynnyksen ryhmäliikunnan järjestämiseksi, Alakas Oy

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-543

Päätöspäivämäärä

18.3.2024

Päätöksen tekijä

Sivistysjohtaja

Päätöksen peruste

Kunnanhallituksen päätös 27.11.2023 § 472 kunnan jakamien avustusten uudistamisesta.

Kuvaus

Kolmannen ja neljännen sektorin järjestämää, paikallista kansalaistoimintaa tekevät yhdistykset ja yhteisöt sekä yksittäiset toimijat voivat hakea kunnalta avustuksia. Avustusta voidaan pääsääntöisesti myöntää hakijalle, jonka kotipaikka ja toiminta ovat Tuusulassa tai toimintaan, joka kohdentuu tuusulalaisiin.   

Avustettavan toiminnan on oltava Suomen lakien ja säädösten sekä hyvän tavan mukaista. Avustuksen hakijan harjoittama toiminta ei saa olla ristiriidassa kunnan strategian ja yhteisen toimintatavan, eettisten ohjeiden tai yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman kanssa.

Tuusulan kunnalla on käytössä avustustoiminnan yleiset periaatteet, jotka koskevat kaikkia avustuksia. Tämän lisäksi osalla avustuksista on käytössä avustuskohtaisia myöntökriteereitä. Avustusten myöntäminen perustuu aina harkintaan. Harkinnassa otetaan huomioon avustettavan toiminnan tarkoitus, laajuus, laatu sekä kokonaisvaikuttavuus.  

Kerta-avustukset ovat yksi Tuusulan kunnassa käytössä olevista avustusmuodoista ja niiden haku on jatkuva, eli avustuspäätöksiä tehdään ympäri vuoden avustusmäärärahojen puitteissa. Kerta-avustusta voi hakea tapahtumaan, matkaan, uuteen asukaslähtöiseen toimintaan, talkoisiin tai harrastusmaksujen tukemiseen.


Matalan kynnyksen ryhmäliikunta

Tuusulan kuntaan on 27.2.2024 saapunut avustushakemus, jolla Alakas Oy hakee 1500 euron avustusta matalan kynnyksen ryhmäliikunnan järjestämiseen.

Alakas Oy järjestää Tuomalan koululla matalan kynnyksen ryhmäliikuntaa kerran viikossa. Haettu avustussumma kohdentuu Tuomalan koulun liikuntasalin kevät- ja syyskauden tilavuokraan, ohjaajapalkkioihin sekä kuntoliikuntavälineiden hankkimiseen.

Esitys

Kerta-avustusta ei päätetä myöntää Alakas Oy:lle matalan kynnyksen ryhmäliikunnan järjestämiseen. Hakija on yritys.

Päätös

Alakas Oy:lle ei päätetä myöntää kerta-avustusta matalan kynnyksen ryhmäliikunnan järjestämiseen.

Allekirjoitus

Tiina Simons, sivistysjohtaja

Organisaatiotieto

Kuntatoimiala