§ 1 Hyrylän kaupallisen selvityksen päivittäminen, hankinta

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-657

Päätöspäivämäärä

4.4.2024

Päätöksen tekijä

Kuntasuunnittelupäällikkö

Päätöksen peruste

Hallintosäännön hankintoja koskevan toimivaltataulukon mukaan palveluyksikön esihenkilö päättää hankinnoista, joiden arvo alittaa 30 000 euroa. (palvelualueen johtajan viranhaltijapäätökseen, hankintaohjeen mukaan viranhaltijapäätös tehtävä yli 10 000 euron hankinnoista)

Kuvaus

Esittely ja hankinnan kohde

Tehtävänä on päivittää vuonna 2018 laadittu kaupan palveluverkkoselvitys tarkoituksenmukaisin osin vastaamaan kaupan nykytilannetta ja tiedossa olevia kaupan hankkeita. Tarkastelu kohdistuu koko kuntaan, mutta sen keskiössä ovat Hyrylä ja siellä vireillä olevat ajankohtaiset kaupan hankkeet ja asemakaavamuutokset. Keskeisimpiä tiedossa olevia hankkeita jo asemakaavoitetun hypermarketin rakentamisen lisäksi ovat olevan supermarketin laajennushanke (Hyrrä) sekä Amerin kiinteistön kaupallinen kehittäminen ja Pysäkkikuja 1:ssä olevan tyhjillään olleen liikekiinteistön käyttöönotto.

Tulevien maankäyttöratkaisujen ja -päätösten tueksi laaditaan selvitys, jossa tarkastelun kohteena on Hyrylän keskusta ja Hyrylän taajama, mutta koko kunnan kaupan palveluverkon kehittymisen kannalta otetaan huomioon myös Jokela ja Kellokoski.

Hankinta Hankintalain ja puitesopimuksen kannalta

Hankinnan arvo ei ylitä hankintalain 25 §:n kansallista kynnysarvoa.

Tarjouspyyntöä ei ole julkaistu tarjouspalvelu.fi:ssä tai hankintailmoitukset.fi:ssä. Kyseessä on suorahankinta ja suuruudeltaan pienhankinta. Tuusulan kunnalla on viidellä konsulttitoimistolla on puitesopimus elinvoimaselvitysten laatimisesta. Sopimuksen mukaisesti puitesopimuksen etusijajärjestyksestä voidaan poiketa, jos sille on painava peruste. Kyseessä on Sitowise oy:n laatiman, aiemman selvityksen päivitys, jolloin on perusteltua pitää saatavaa aika- ja siten kustannushyötyä tällaisena perusteena.

Hankinnassa noudatetaan julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annettua lakia (1397/2016).

Sopimuksen voimaantulo

Hankintapäätöksen tiedoksianto ei merkitse sopimuksen syntymistä. Sopimus laaditaan kirjallisesti (esim. sähköposti), kun hankintapäätös on saanut lainvoiman. Sopimus voidaan solmia aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut päätöksen valitusosoituksineen tiedoksi.

Lisätiedot

kuntasuunnittelupäällikkö Asko Honkanen, asko.honkanen@tuusula.fi, 040 314 2012

Päätös

Päätän valita tarjouksen tehneen Sitowise Oy:n toteuttamaan selvityksen päivityspalvelun.

Hankinnan arvioidut kokonaiskustannukset sopimuskaudelta ovat 25 900 euroa (alv 0%).

Allekirjoitus

Asko Honkanen, kuntasuunnittelupäällikkö

Organisaatiotieto

Kaavoitus