§ 5 Joenrannan asuinalueen urakkakilpailutuksen valmistelu

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-684

Päätöspäivämäärä

26.3.2024

Päätöksen tekijä

Yhdyskuntatekniikan päällikkö

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnanvaltuuston 19.6.2023 § 95 hyväksymän hallintosäännön mukaisesti yhdyskuntatekniikan päällikkö päättää suunnitteluhankinnoista, joiden arvo on enintään 100 000 euroa.

Kuvaus

Kuvaus

Kellokosken Joenrantaan on valmistunut syksyllä 2023 asemakaava, joka mahdollistaa noin 80 pientalon ja 230 asukkaan asuinalueen rakentumisen alueelle. Asuinalueen kunnallistekniikan suunnittelussa on valtuustokauden tavoitteen ”Rakennamme kestävää tulevaisuutta ja edistämme ilmastotekoja kaikessa toiminnassa” ja Tuusulan kunnan ilmasto-ohjelman 2023-2025 mukaisesti pyritty etsimään ratkaisuja, jolla alueen rakentamisessa ja hankinnoissa voidaan pienentää ilmastopäästöjä verrattuna tavanomaisempaan rakentamiseen. Kohde on pilottihanke Tuusulan kunnassa. Kohteen katu- ja puistosuunnitelmat valmistuivat marraskuussa 2023 ja rakentamissuunnitelmat helmikuussa 2024.

Suunnitteluprosessin aikana on markkinakartoituksen myötä ilmennyt, että perinteisemmät kilpailutusmuodot, kuten avoin kilpailu tai rajoitettu kilpailu, eivät ole tavoitteen asettelun kannalta käyttökelpoisimpia rakennusurakan hankintatapoja. Ilmastoviisas suunnittelu ja rakentaminen on vielä suhteellisen uutta eikä kokemuksia ole vielä kertynyt paljoakaan. Suunnitelmissa esitetyin ratkaisuin ei välttämättä yksinomaan päästä tavoiteltavaan lopputulokseen, vaan urakkatarjouspyynnössä on syytä sallia myös urakoitsijoiden esittämiä ratkaisuja. Ongelmia tarjouspyynnön asettelussa tuottavat mm. päästövähennysvaatimusten asettaminen tarjouspyynnössä siten, että vaatimukset eivät muodosta tahattomia teknisiä tai taloudellisia riskejä, vaihtoehtoisten ratkaisujen huomioinen tarjouksissa ja niiden vertailu sekä tarjouksissa esitettyjen ratkaisujen pisteytys ja pisteytyksen skaalaus urakan hintaan. Joenrannan kohteessa on em. syystä päädytty kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn, jossa alkuvaiheessa neuvottelumenettelyyn hyväksyttyjen urakoitsijoiden kanssa pyritään kartoittaa ja määritellä parhaat käyttökelpoiset keinot, joilla kohteen toteutukselle asetetut tavoitteet voidaan saavuttaa. Neuvottelujen pohjalta tehdään tarvittavat tarkennukset suunnitelmiin, ja urakka kilpailutetaan neuvottelumenettelyn pohjalta valittujen urakoitsijoiden kesken.

Kilpailullista neuvottelumenettelyä vetämään yhdyskuntatekniikan palvelualue on kysynyt tarjousta Kaukotek Oy:ltä. Kaukotek Oy:llä on laaja osaaminen urakoiden kilpailuttamistoimeksiannoissa, ja yritys on osoittanut innovatiivisuutta kehittämällä ja soveltamalla hankintoihin muitakin kilpailutustapoja kuin ns. perinteisiä kilpailutustapoja. Yhtiö on sopimuskumppani Tuusulan kunnan dynaamisessa hankintajärjestelmässä.

Kaukotek Oy jätti tarjouksen 23.3.2024. Työ on tarjottu tehtäväksi aikapalkkiolla henkilöryhmittäin (KSE 2023, kohta 5.2.3.1). Työmääräksi on arvoitu 510 tuntia ja hinta-arvio on 72 745,55 euroa. Työ aloitetaan välittömästi, ja työn on arvioitu valmistuvan lokakuun 2024 loppuun mennessä urakoitsijan valintaan ja urakkasopimuksen allekirjoitukseen. Aikatauluun ja kustannuksiin vaikuttavat mm. neuvottelukierrosten lukumäärä, joita tässä tarjouksessa on arvioitu olevan neljä kappaletta, sekä erityisesti aikatauluun päätösprosessi kunnan hallintoelimissä.

Sopimuksen voimaantulo

Hankintapäätöksen tiedoksianto ei merkitse sopimuksen syntymistä. Valitun tarjoajan kanssa tehdään erillinen kirjallinen toimeksiantosopimus, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman. Sopimus voidaan solmia aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut päätöksen valitusosoituksineen tiedoksi.

Liitteet

tarjous

Lisätiedot

yhdyskuntatekniikan päällikkö Petri Juhola, p. 040 314 3566, petri.juhola@tuusula.fi

Päätös

Päätän hyväksyä Kaukotek Oy:n esittämän tarjouksen 72 745,55 euroa (alv 0 %). Hankinnasta laaditaan päätöksen lisäksi erillinen hankintasopimus, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman.

 

Allekirjoitus

Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö

Organisaatiotieto

Yhdyskuntatekniikka