§ 46 Keski-Uudenmaan Vesi Kuntayhtymä, käyttöoikeussopimus kiinteistön 858-412-2-72 Terrisuo alueella, Ruskela

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-404

Päätöspäivämäärä

26.2.2024

Päätöksen tekijä

Maankäyttöpäällikkö

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, toimivalta: Maankäyttö ja rakentaminen

Kuvaus

Keski-Uudenmaan Vesi Kuntayhtymä (Kuvesi) on rakentamassa vesihuoltolinjaa Ruskelassa. Linja on suunniteltu kulkemaan Tuusulan kunnan omistaman kiinteistön 858-412-2-72 Terrisuo kautta, ja Kuvesi on pyytänyt kunnalta lupaa sijoittaa johtoja alueelle.

Osapuolet ovat neuvotelleet oheisen sopimuksen, jonka liitekartassa on esitetty vesihuoltolinjan tuleva sijainti. Työalueen kokonaisleveys on 15 metriä, josta putkialueena kolme metriä. Putkialueen pituus edellä mainitun kiinteistön alueella on noin 1020 metriä. Putkialue risteää yksityistien kanssa, ja vesihuoltolinjan omistaja neuvottelee erikseen putken sijoittamisesta tiealueelle oikeutetun kiinteistön kanssa. Putkialue sijoittuu entisen kaatopaikan läheisyyteen, ja ennen rakentamistoimenpiteitä vesihuoltolinjan omistaja selvittää ympäristöviranomaiselta toimintaohjeet alueella.

Kuvesi vastaa kaikista putken rakentamis- ja ylläpitokustannuksista sekä mahdollisista haitan- ja vahingonkorvauksista. Vesihuoltolinjan omistaja korvaa maanomistajalle Maanomistajien Arviointikeskus Oy:n tekemän korvausarvion mukaisen korvauksen.

Lisätiedot: maankäyttöinsinööri Lauri Tölli, p. 040 314 4538

Päätös

Päätän antaa liitteenä olevan käyttöoikeussopimusluonnoksen mukaisesti luvan Keski-Uudenmaan Vesi Kuntayhtymälle kiinteistön 858-412-2-72 Terrisuo alueelle vesihuoltolinjan rakentamista ja ylläpitoa varten. Käyttöoikeus alkaa heti sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen ja on voimassa siihen saakka, kunnes putki poistetaan käytöstä.

Vesihuoltolinjan omistaja korvaa sijoittamisesta kunnalle Maanomistajien Arviointikeskus Oy:n tekemän korvausarvion mukaisen korvauksen, 3 393,84 euroa.

Allekirjoitus

Päivi Hämäläinen, maankäyttöpäällikkö

Organisaatiotieto

Maankäyttö ja paikkatieto