Tekninen lautakunta, kokous 13.2.2024

§ 22 Ristikiventien LP-alueen katusuunnitelmaehdotuksen hyväksyminen

TUUDno-2024-96

Valmistelija

  • Suvi Honkanen, suunnitteluinsinööri, suvi.honkanen@tuusula.fi

Perustelut

Ristikiventien LP-alueen katusuunnitelmaehdotus, piir.no 2128/1,2 on ollut nähtävillä 18.1.-31.1.2024.

 

Lähtökohdat

Katusuunnitelmaehdotus koskee Ristikiventien LP-alueen rakentamista. Alue sijoittuu Etelä-Tuusulaan, Ristikiven työpaikka-alueelle. Kadun sijainti perustuu vuoden 2006 ”Ristikiventien eteläpuoli” kaavaan, LP-aluetta on kaavan vahvistumisen myötä jätetty toteuttamatta.

LP-alueen suunnitelmaehdotus laadittiin, kun alueelle on ilmennyt tarve raskaan liikenteen pysäköintialueelle.

 

Liikenne- ja katutekniset ratkaisut

Ristikiventien LP-alue kiinteistön pinta-ala on noin 2100 m2, tästä 355 m2 on istutettavaa tontin osaa.

 

LP-alueen koko soveltuu kokonsa puolesta kuorma-autojen pysäköintiin. Suuremmille ajoneuvoja alueelle pysäköintipaikkoja olisi mahtunut huomattavasti vähemmän. Tästä huolimatta suunnitelma on hieman nykyisen asemakaavan vastainen. Kuorma-autojen suurten ajourien vuoksi alueelle täytyy rakentaa kaksi ajoliittymää, joista toinen sijoittuu liittymäkieltoalueelle.

Ylimääräisen ajoliittymän rakentamisesta liittymäkieltoalueelle on haettu kaavapoikkeamista ja poikkeamislupa on saatu kaavoitukselta joulukuussa 2023.

 

Alueelle on nyt osoitettu 6 pysäköintipaikkaa kuorma-autoille ja 12 pysäköintipaikkaa henkilöautoille. Lisäksi pysäköintialueelle rakennetaan valmis varausputkitus, mikäli alueelle päätetään sijoittaa sähköautojen latauspisteitä.

 

Kuorma-autojen pysäköintiruudut ovat mitoiltaan 6,0 metriä x 13,0 metriä. Henkilöautojen pysäköintiruutuja on

kahdella eri mitoituksella: normaalit autopaikat 5,0 metriä x 3,1 metriä, mahdolliset sähköautojen latauspaikat 5,0 metriä x 3,6 metriä.

 

Päällysteet ja istutukset

LP-alue päällystetään asfaltilla. Lisäksi ojapainanteiden sadevesikaivot ympäröidään seulanpääkiveyksellä, jotka asennetaan paikalleen asennushiekkaan.

Istutettavalle tontin osalle on suunniteltu 3 puuta (rauduskoivu) sekä pensasistutuksia (tummaruusuangervo sekä valkoruusuangervo). Muille viheralueille tulee nurmi, hoitoluokaltaan R3.

 

Kaapelit

LP-alueelle ei sijoitu nykyisiä kaapeleita.

Suunnitelmiin on merkitty varausputkitus sähköautojen mahdollisille latauskaapelilinjoille.

 

Kuivatus

LP-alue rakennetaan hulevesivesiviemäri ja kiinteistön rajoille rakennetaan sivuoja. Kaikki hulevedet johdetaan kiinteistön länsipuolelle sijoittuvaan nykyiseen hulevesiviemäriin.

 

Valaistus

LP-alueelle on suunniteltu led-valaistus.

 

Suunnitelmaehdotuksesta ei jätetty nähtävillä olo aikana yhtään muistutusta. 

Nähtävillä olon aikana saatiin kuitenkin lisätietoa sähköisten kuorma-autojen latauspisteiden suunnittelusta ja saadun tiedon perusteella suunnitelmaan tehdään pieni muutos. Kuorma-autojen latauspisteet tulisi siis sijoittaa molemmin puolin saareketta, johon latauslaite on sijoitettu. Nyt ko. saareke on pysäköintipaikkojen päässä, jolloin latauspisteen voisi sijoittaa vain toiselle puolen saareketta. Sen vuoksi saareke siirretään yhden pysäköintipaikan verran pohjoiseen, jolloin latauspisteet voidaan osoittaa molemmin puolin saareketta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää

  • hyväksyä Ristikiventien LP-alueen katusuunnitelmaehdotuksen, piir.no 2128/1,2.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kiinteistön omistajat ja haltijat, Matti Karppi, Jukka-Matti Laakso, Petri Juhola, Suvi Honkanen

Muutoksenhaku

Hallintovalitus hallinto-oikeudelle

Valitusosoitus
Tähän päätökseen haetaan muutosta hallintovalituksella.

Valitusoikeus
Tähän päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa ja se, jonka valitusoikeudesta laissa erikseen säädetään. Viranomainen saa hakea muutosta valittamalla myös, jos valittaminen on tarpeen viranomaisen valvottavana olevan yleisen edun vuoksi.

Valitusaika
Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.

Asianosaisten katsotaan saaneen tiedon päätöksestä seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä Tuusulan kunnan internet-sivulla.

Tiedoksi saantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Valitusviranomainen
Valitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle

Postiosoite: Radanrakentajantie 5
00520 Helsinki
Puhelin: 029 56 42000

sähköposti: helsinki.hao@oikeus.fi

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet/#/

Valituksen muoto ja sisältö
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Valituksessa on ilmoitettava:
1.    päätös, johon jaetaan muutosta (valituksen kohteena oleva päätös)
2.    miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi (vaatimukset
3.    vaatimusten perustelut
4.    mihin valitusoikeus perustuu, jos valituksen kohteena oleva päätös ei kohdistu valittajaan.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava valittajan nimi ja yhteystiedot. Jos puhevaltaa käyttää valittajan laillinen edustaja tai asiamies, myös tämän yhteystiedot on ilmoitettava. Yhteystietojen muutoksesta on valituksen vireillä ollessa ilmoitettava viipymättä hallintotuomioistuimelle.

Oikeudenkäyntimaksu
Muutoksenhakuasian vireille panijalta peritään oikeudenkäntimaksu sen mukaan kuin tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) säädetään.
Ajantasainen tieto oikeudenkäyntimaksuista löytyy https://oikeus.fi/tuomioistuimet/fi/index/asiointijajulkisuus/maksut/oikeudenkayntimaksuthallinto-oikeudessa.htm