§ 6 Avustuksen myöntäminen, kerta-avustus Tuusulanjärven Pipolätkä -hyväntekeväisyysturnauksen järjestämiseen 24.2.2024

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-280

Päätöspäivämäärä

19.2.2024

Päätöksen tekijä

Kansliapäällikkö

Päätöksen peruste

Kunnanhallituksen päätös 27.11.2023 § 472 kunnan jakamien avustusten uudistamisesta. 

Kuvaus

Kolmannen ja neljännen sektorin järjestämää, paikallista kansalaistoimintaa tekevät yhdistykset ja yhteisöt sekä yksittäiset toimijat voivat hakea kunnalta avustuksia. Avustusta voidaan pääsääntöisesti myöntää hakijalle, jonka kotipaikka ja toiminta ovat Tuusulassa tai toimintaan, joka kohdentuu tuusulalaisiin.  

Avustettavan toiminnan on oltava Suomen lakien ja säädösten sekä hyvän tavan mukaista. Avustuksen hakijan harjoittama toiminta ei saa olla ristiriidassa kunnan strategian ja yhteisen toimintatavan, eettisten ohjeiden tai yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman kanssa. Tuusulan kunnalla on käytössä avustustoiminnan yleiset periaatteet, jotka koskettavat kaikkia avustuksia. Tämän lisäksi osalla avustuksista on käytössä avustuskohtaisia myöntökriteereitä. Avustusten myöntäminen perustuu aina harkintaan. Harkinnassa otetaan huomioon avustettavan toiminnan tarkoitus, laajuus, laatu sekä kokonaisvaikuttavuus.

Kerta-avustukset ovat yksi Tuusulan kunnassa käytössä olevista avustusmuodoista ja niiden haku on jatkuva, eli avustuspäätöksiä tehdään ympäri vuoden avustusmäärärahojen puitteissa. Kerta-avustusta voi hakea tapahtumaan, matkaan, uuteen asukaslähtöiseen toimintaan, talkoisiin tai harrastusmaksujen tukemiseen.

 

Tuusulanjärven Pipolätkä -hyväntekeväisyysturnaus 24.2.2024

Tuusulan kuntaan on 15.1. saapunut avustushakemus, jolla Materock Oy hakee 3000 euron avustusta Tuusulanjärven Pipolätkä -hyväntekeväisyysturnauksen järjestämiseen.

Materockin tarkoituksena on järjestää yhdessä HC Ghostpucksters Ry:n kanssa Tuusulanjärvellä pipolätkäturnaus, jonka tuotto kerätään Pelastakaa Lapset ry:lle. Tavoitteena saada pelaamaan 50 joukkuetta ja kerätä 30 000 euroa hyväntekeväisyyteen.

 

Esitys

Tällä päätöksellä myönnetään 3000 euron kerta-avustus Materock Oy:lle Tuusulanjärven Pipolätkä -hyväntekeväisyysturnauksen järjestämiseen.

Avustuksen saajan kanssa on lisäksi sovittu tapahtumaan liittyen seuraavaa:

Kunta 
•    huolehtii radasta ja pysäköinnistä
•    osallistuu tapahtuman markkinointiin ja viestintään
•    ilmoittaa mukaan kunnan oman joukkueen (maksaa osallistumismaksun)
•    osoittaa ja antaa tarvittavat yhteystiedot vapaaehtoistoimijoista tapahtumanjärjestäjälle
•    pidättää oikeuden suositella tapahtuman peruuttamista/siirtämistä sääolosuhteiden ja sen myötä turvallisuuden heikentymisen vuoksi.
 
Tapahtumajärjestäjä huolehtii kaikesta muusta mm.
•    välineistä
•    vakuutuksista
•    kaikista muista järjestelyistä.

Avustuksen saaja vastaa myös siitä, että avustus tulee käytetyksi avustusperiaatteiden mukaisesti. Avustus on käytettävä siihen tarkoitukseen, johon se on myönnetty. Käyttötarkoituksen muutos aiheuttaa avustuksen takaisinperinnän, mikäli asiasta ei ole etukäteen sovittu kunnan kanssa. Avustuksen saajan on myös informoitava kuntaa välittömästi, mikäli saajan kyvyssä toteuttaa avustuksen kohteena oleva toiminta, osittain tai kokonaan, tapahtuu muutos. Käyttämättä jäänyt avustus tulee palauttaa kunnalle. 
 
Avustuksen saajan tulee mainita viestinnässään ja markkinoinnissaan eri viestintäkanavissa, että toimintaa on tukenut Tuusulan kunta. 
Avustuksen saaja raportoi myöntäjälle avustuksen käytöstä 30.4.2024 mennessä sähköisesti. 

Päätös

Päätän myöntää 3000 euron kerta-avustuksen Materock oy:lle Tuusulanjärven Pipolätkä -hyväntekeväisyysturnauksen järjestämiseen.

Avustuksen saajan tulee mainita viestinnässään ja markkinoinnissaan eri viestintäkanavissa, että toimintaa on tukenut Tuusulan kunta.  

Avustuksen saaja raportoi myöntäjälle avustuksen käytöstä 30.4.2024 mennessä. 

Allekirjoitus

Markku Vehmas, vt. kansliapäällikkö

Organisaatiotieto

Yhteiset palvelut