§ 24 Virkamatka Santo Tirso, Portugal 11.3.- 15.3.2024

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-213

Päätöspäivämäärä

16.2.2024

Päätöksen tekijä

Kuntakehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, toimivalta henkilöstöasioissa.

Kuvaus

Tuusulan kunta on projektikumppanina EU:n URBACT-ohjelmasta rahoitettavassa 2,5-vuotisessa EcoCore-nimisessä hankkeessa, jossa suunnitellaan toimenpiteitä paikallisen liiketoiminnan kestävään kehittämiseen ja vihreän siirtymän edistämiseen. Hankkeen erityisenä painopisteenä on keinojen ja hyvien käytäntöjen jakaminen logistiikasta, tuotannosta ja varastoinnista aiheutuvien päästöjen vähentämiseen.

Porton kansainvälisen lentokentän koillispuolella sijaitseva Santo Tirson kaupunki on suunnitellut hankekumppaneille vierailun 12.-13.3.2024, jossa edistetään projektin suunnittelua ja toteutusta sekä tutustutaan paikallisiin ratkaisuihin ja suunnitelmiin kasvun tukemiseksi, hallitsemiseksi ja hyödyntämiseksi. Virkamatkalle osallistuvat yritysasiamies ***** sekä elinvoimajohtaja *****.

Hankkeeseen osallistuu yhdeksän väkiluvultaan Tuusulan kokoista kuntaa/kaupunkia, jotka sijaitsevat taloudellisten kasvukäytävien yhteydessä, jossa syntyy merkittäviä päästöjä muun muassa logistiikasta. Muut projektipartnerit ovat Balbriggan/Irlanti (pääkoordinaattori), Dubrovnik/Kroatia, Kekava/Latvia, Pärnu/Viro, Villena/Espanja, Santo Tirso/Portugali, Alba Iulia/Romania ja Ormoz/Slovenia. Tuusulan osalta hankkeen budjetti on 79 500 euroa, josta tukea on 51 675 euroa (65 %). Hankkeeseen hyväksyttäviä kustannuksia ovat esimerkiksi henkilöstön palkat, hankittavat asiantuntijapalvelut sekä matkat.

Päätös

Päätän myöntää virkamatkamääräyksen yritysasiamies ***** ja elinvoimajohtaja *****EcoCore-hankkeen hankekumppaneiden vierailuun sekä projektin suunnittelun ja toteutuksen edistämiseen Santo Tirsoon, Portugaliin 12.-13.3.2024. Virkamatka alkaa 11.3.ja päättyy 15.3.2024.

Allekirjoitus

Pirjo Sirén, kuntakehitysjohtaja

Organisaatiotieto

Elinvoima, asuminen ja kehittäminen