§ 5 Kameravalvonnan käyttöoikeuksien myöntäminen

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-217

Päätöspäivämäärä

12.2.2024

Päätöksen tekijä

Kansliapäällikkö

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, kansliapäällikön toimivalta §15

Kuvaus

Kunnan kouluilla on käytössään tallentava kameravalvonta turvallisuuden ja omaisuuden suojelemiseksi. Tällä päätöksellä myönnetään koulun rehtoreille ja vahtimestareille oikeus tarkastella tallenteita ja reaaliaikaista kuvaa turvallisuuden parantamiseksi ja työtehtävien suorittamiseksi. 

Tallentavan kameravalvontajärjestelmän käyttötarkoitus on:  

a) työntekijöiden ja muiden tiloissa oleskelevien henkilökohtaisen turvallisuuden varmistaminen  

b) omaisuuden suojaaminen 

c) turvallisuutta, omaisuutta tai tuotantoprosessia vaarantavien tilanteiden ennaltaehkäisy tai selvittäminen 

Tietoja voidaan luovuttaa poliisille tai muille toimivaltaisille viranomaisille. Luovutus perustuu aina viranomaisen esittämään yksilöityyn pyyntöön. Kunnan sisällä tietoja voidaan luovuttaa rikos- ja vahingonkorvaustapausten selvittämiseksi. 

Rehtorit ja vahtimestarit vastaavat siitä, että tallenteiden tarkastelu tapahtuu tämän päätöksen mukaisesti ja että kaikki sovellettavat tietosuojasäännökset otetaan huomioon. 

Tämä päätös on voimassa päätöksentekohetkestä toistaiseksi. Päätöstä voidaan tarkistaa tarvittaessa tai jos muutoksia tulee koulujen turvallisuuskäytäntöihin.  

Tarkentavat säädökset: 

  • Laki yksityisyydensuojasta työelämässä 16§ 
  • Työturvallisuuslaki (738/2002) 5. luku 27 § 

Päätös

Päätän, että  

1. koulujen rehtorit ja vahtimestarit saavat oikeuden tarkastella tallentavaa kameravalvontaa omien koulujensa tiloissa. Katseluoikeus myönnetään ainoastaan turvallisuuteen ja työtehtävien suorittamiseen liittyviin tarkoituksiin. 

2. henkilökuntaa ohjeistetaan käyttämään katseluoikeutta vastuullisesti ja noudattamaan tietosuojalainsäädäntöä. Ohjeistuksesta on vastuussa turvallisuuspäällikkö Erkki Vähämäki. 

3. katseluoikeutta ei saa käyttää siten, että se loukkaa oppilaiden tai henkilökunnan yksityisyyttä, eikä tallenteita saa jakaa kolmansille osapuolille ilman asianmukaista lupaa. 

Allekirjoitus

Markku Vehmas, vt. kansliapäällikkö

Organisaatiotieto

Yhteiset palvelut