§ 4 Tuuskodon maisemasuunnitelma, konsulttityön hankinta

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2017-679

Päätöspäivämäärä

28.2.2024

Päätöksen tekijä

Kaavoituspäällikkö

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnanvaltuuston 1.7.2023 § 95 hyväksymän hallintosäännön mukaan kaavoituspäällikkö päättää kaavatöihin liittyvistä konsulttitoimeksiannoista 50 000 € asti.

Kaavoituspäällikön hankintapäätös 23.8.2022 § 15, kaavoituksen puitesopimuskonsultit,​hankinta (TUUDno-2022-58).

Kuvaus

Esittely ja hankinnan kohde

Tuuskodon asemakaavamuutos on valtuuston 13.11.2023 § 152 hyväksymässä kaavoitussuunnitelmassa 2024-2027 yhtenä kärkihankkeista. Tuuskodon kaava-alueeseen kohdistuu monia erilaisia tavoitteita liittyen esimerksi Tuusulanjärven virkistyskäyttöön, kulttuurimaiseman säilymiseen, vanhan Tuuskodon rakennuksen kehittämiseen ja täydennysrakentamiseen. Kaava-alue pitää sisällään suuret viheralueet Tuusulanjärven rannassa ja mm. Kotuntien ympäristössä.

Maankäyttö- ja rakennuslain 9 §:n mukaan kaavan tulee perustua merkittävät vaikutukset arvioivaan suunnitteluun ja sen edellyttämiin tutkimuksiin ja selvityksiin. Asemakaavatyön tueksi on tarpeen tilata maisemasuunnitelma. Suunnitelmassa tehdään maisemahistoriallinen tarkastelu, selvitetään maisemalliset arvot ja tavoitteet, suunnitellaan erilaisia uusia virkistystoimintoja alueelle, tutkitaan asemakaavan korttelialueiden liittyminen viheralueisiin ja tehdään näkymäkuvia sekä muuta havainnollistavaa materiaalia asemakaavan tueksi.   

Tarjousten käsittely 

Tuuskodon maisemaselvitys- ja suunnitelma tilataan Tuusulan kunnan kaavoituksen puitesopimuksen perusteella maisema-arkkitehtitoimisto Kokomalta tuntilaskutuksena 19 680 € (alv 0%) arvioituun kattohintaan. Tuusulan kunta on kilpailuttanut ja hyväksynyt kaavoituspäällikön viranhaltijapäätöksellä 30.8.2022 (§16, 2022-58) puitesopimustoimittajat eri kaavaselvitysten laatimiseksi. Maisema-arkkitehtitoimisto Kokoma, Maisema-arkkitehtuuri Niina Strengell sai parhaat pisteet maisemasuunnittelun ​osa-​alueelta sisältäen kaavoitukseen liittyvät maisemaselvitykset, korttelipihasuunnitelmat, virkistys- ja yms. alueiden yleissuunnitelmat ja selvitykset, virkistysverkostoon liittyvät selvitykset ja suunnitelmat sekä maisemanhoito-ohjeet.​

Kulut maksetaan kaavoituksen asiantuntijamäärärahoista.

Lisätiedot

Henna Lindström, yleiskaavasuunnittelija, puhelin 040 314 3513, henna.lindstrom@tuusula.fi

 

Päätös

Päätän seuraavaa

  • tilata kuvauksen mukaisen Tuuskodon maisemaselvityksen ja -suunnitelman maisema-arkkitehtitoimisto Kokomalta puitesopimukseen viitaten tuntilaskutuksena 19 680 € (alv 0%) arvioituun kattohintaan ja kulut maksetaan kaavoituksen määrärahoista (18316201).

 

Allekirjoitus

Anne Olkkola, kaavoituspäällikkö

Organisaatiotieto

Kaavoitus