§ 4 Tutkimuslupa, Pelikasvatus Tuusulan alueellisessa nuorisotyössä

TUUDno-2024-223

Päätöspäivämäärä

5.2.2024

Päätöksen tekijä

Vapaa-aikapalveluiden päällikkö

Päätöksen peruste

Sivistyksen toimialueen toimintasääntö 1.1.2024 alkaen.

Kuvaus

Humanistisen ammattikorkeakoulun (HUMAK) yhteisöpedagogi opiskelijat Claudia Sulosaari ja Riko Salmi anovat Tuusulan kunnalta tutkimuslupaa AMK- opinnäytetyöhön, Pelikasvatus Tuusulan alueellisessa nuorisotyössä. Alueellisen nuorisotyön päällikkö on hyväksynyt tutkimusluvan. 

Tavoitteena on saada jokaiselle nuorisotalolle pelikasvatusopas, jossa on kerrottu pelikasvatuksen tavoitteet, hyödyt sekä haasteet työntekijän näkökulmasta. Tutkimuksen aikana tehdään tiiviisti yhteistyötä nuoriso-ohjaajien kanssa ja on tarkoitus tehdä yhteistyötä myös pelitalo xrocin kanssa.Oppaasta kerätään palautetta koko prosessin ajan Tuusulan alueellisen nuorisotyön sekä xrocin työntekijöiltä palautelomakkeiden, haastattelujen sekä kyselyjen avulla. Tämän lisäksi tiedotamme jokaista Tuusulan alueen nuoriso-ohjaajaa toiminnasta, jotta tieto on ajan tasalla.  Tavoitteena on saada jokaiselle nuorisotalolle pelikasvatusopas, jossa on kerrottu pelikasvatuksen tavoitteet, hyödyt sekä haasteet työntekijän näkökulmasta.  

Huoltajille on myös tarkoitus saada pelikasvatusopas hieman erilaisesta näkökulmasta. Oppaassa kerrotaan pelikasvatuksen tavoitteet ja hyödyt nuorisotyön näkökulmasta. Oppaassa tulee myös olemaan vinkkejä, miten olla tukena lasten ja nuorten pelaamisessa. 

Opinnäytetyössä tullaan käyttämään erilaisia tutkimuksellisia menetelmiä, kuten tiedon ja aineiston keräämistä haastattelujen kautta, kyselyjä, sekä havainnointia. Opinnäytetyötä varten alueellisen nuorisotyön työntekijöille tehdään kysely, jolla kartoitetaan jokaisen nuorisotyöntekijän tietopohjaa sekä henkilökohtaista osaamista pelikasvatukseen liittyen. Haastatellaan ympäröivien kuntien ja kaupunkien pelitoimintaa vetäviä nuorisotyöntekijöitä, sekä muita pelikasvatuksellista toimintaa ohjaavia henkilöitä. Mahdollisuuksien mukaan järjestetään kysely myös tuusulalaisille huoltajille Wilman kautta, jotta saadaan myös heidän näkökulmansa, mielipiteensä, sekä mahdolliset ennakkoluulonsa ja käsitteensä pelikasvatuksellisesta nuorisotyöstä opinnäytetyötä varten. 

Aineiston keruu toteutetaan kevään 2024 aikana ja opinnäytetyö on valmis kesällä 2024.

Opinnäytetyön julkaisun jälkeen tarvittavat aineistot tuhotaan ja hävitetään Tuusulan kunnantalon tietosuojakeskuksessa. 

Päätös

Myönnän tutkimusluvan anomuksen mukaisesti.

Tutkimustyössä ja aineiston käsittelyssä tähdennetään erityisesti vaitiolovelvollisuutta.  Aineisto tulee käsitellä loppuraportissa ilman nimiä ja tunnistamattomana 
tilastotietona. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Tutkimuksen tekijä huolehtii suostumusten pyytämisestä. Tutkimustyötä sitoo tutkimustyön yleiset 
eettiset periaatteet. Valmiista tutkimusraportista edellytetään lähettämään kappaleet luvan myöntäneelle taholle.

Allekirjoitus

Risto Kanerva, vapaa-aikapalveluiden päällikkö

Organisaatiotieto

Sivistys