§ 3 Jokelan LUMOUS -hankkeen virtavesikohteiden kunnostaminen

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-140

Päätöspäivämäärä

16.2.2024

Päätöksen tekijä

Kaavoituspäällikkö

Päätöksen peruste

Hallintosäännön hankintoja koskevan toimivaltataulukon mukaan palveluyksikön esihenkilö päättää hankinnoista, joiden arvo alittaa 30 000 euroa. 

Kuvaus

Esittely ja hankinnan kohde

Uudenmaan ELY-keskus on myöntänyt Tuusulan kunnalle Kunta-Helmi -avustusta hankkeeseen Jokelan lumous - Luonnon monimuotoisuuden edistäminen Tuusulan Jokelan alueella vuosille 2023–2024. Jokelan LUMOUS -hanke liittyy Tuusulan kunnan ekologisiin kompensentaatiokokeiluihin Tuusulassa. Hankkeessa avustusta saatiin Palojoella tehtäville virtavesikunnostuksille taimenten kutupaikkojen parantamiseen Puhdistamonkoskella, Puhdistamon yläpuolisella koskella ja Koivumäenkoskella. Kunnostustoimilla halutaan tukea luonnon monimuotoisuutta Jokelan alueella ja edistää Palojoen virtavesielinympäristöjen elinvoimaisuutta.

Palojoki on 89 neliökilometrin valuma-alueellaan vesilain 3 luvun 2 §:n kohdassa 8 tarkoitettu uomaltaan luonnontilainen puro ja Vantaanjoen vesistön merkittävimpiä meritaimenen poikastuotantoalueita. Palojoella on aikaisemmin tehty kunnostuksia usealla koskialueella Virtavesien hoitoyhdistys Virho ry:n toimesta. VHVSY:n 2019 tehtyjen maastokäyntien perusteella Jokelan ratasillasta alavirtaan olevat koskialueet hyötyisivät mm. kutusoraikkojen kunnostuksista, mistä johtuen ensisijaisiksi kunnostuskohteiksi hankkeessa on ehdotettu Puhdistamon yläpuolista koskea, Puhdistamonkoskea sekä Koivumäenkoskea.

Esittely ja hankinnan kohde

Tarjousta pyydettiin seuraavista

-          kunnostussuunnitelman laatiminen (talvi–kevät 2024)

-          kunnostusten työnjohtona toimiminen (kesä 2024)

Tarjous oli mahdollista tehdä vain pelkästä kunnostussuunnitelman laatimisesta tai sekä kunnostussuunnitelman laatimisesta että työnjohtona toimimisesta.

Lisäksi voi halutessaan esittää tarjouksen myös seuraavasta

-          kunnostustöiden toteuttaminen (töiden osuus ilman materiaalikustannuksia) (kesä 2024)

Hankinnat toteutetaan määrärahan puitteissa.

 

Hankkeen aikataulu

Hankkeessa laaditaan kunnostussuunnitelma alkuvuodesta 2024 (talvi–kevät), jonka jälkeen maastotyöt tehdään kunnostussuunnitelman pohjalta kesällä 2024. Hankkeen tulee olla valmis raportointeineen 4.10.2024 mennessä.

Kilpailutus suoritettiin rajoitettuna menettelynä eli tarjouspyyntö lähetettiin 18.12.2023 kolmelle potentiaaliselle toimittajalle: VHVSY, Ridasjärven kalastuskunta ja VIRHO.

Hankinnan arvo ei ylitä hankintalain 25 §:n kansallisen kynnysarvon. 

Tarjousten käsittely 

Tarjousten avaamisen jälkeen suoritettiin määräajassa saapuneiden tarjousten tarkistus ja arviointi. Tarjousten käsittely ennen vertailua on kolmivaiheinen, ensin avataan saapuneet tarjoukset ja tämän jälkeen tarkistetaan tarjousten tarjouspyynnönmukaisuus ja tarjoajien kelpoisuusehtojen täyttyminen. Tarjouspyynnön vastaiset tarjoukset hylätään ja vaatimukset täyttävät tarjoukset otetaan mukaan tarjousvertailuun.

Tarjouksia saatiin määräaikaan 19.1.2024 klo 16 mennessä kaksi (2) kappaletta. Tarjoukset avattiin suljetussa tilaisuudessa 22.1.2024. Määräajan jälkeen saapuneita tarjouksia ei ollut. 

Avaamisen jälkeen suoritettiin määräajassa saapuneiden tarjousten tarkistus ja arviointi. Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia ja tarjoajat täyttivät tarjouspyynnössä määritetyt kelpoisuusvaatimukset. 

Tarjousvertailu

Tarjouksen valintaperusteet olivat seuravat:

1. Kokemus ja referenssit vastaavista töistä

2. Kuvaus suunnitelluista kunnostustöistä alueen luontoarvot huomioiden

3. Halvin valintaperusteet 1. ja 2. täyttävä tarjous

Tarjousvertailu

Kustannukset (€, ALV 0 %) Suomen vesistöpalvelu VHVSY
Kunnostussuunnitelma 11900 1240
Työnjohto ja loppuraportointi 7500 3796
YHTEENSÄ 19400 5036

VHVSY:n tarjous oli kaikilta osin huomattavasti halvempi kuin Suomen vesistöpalvelun tarjous, joten VHVSY valitaan hankinnan kohteen toimittajaksi.


Sopimuksen voimaantulo

Hankintapäätöksen tiedoksianto ei merkitse sopimuksen syntymistä. Sopimus voidaan solmia aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut päätöksen valitusosoituksineen tiedoksi. 

Lisätiedot

  • Hanna Keinänen, hanna.keinanen@tuusula.fi, 0403144728
  • Terhi Wermundsen, terhi.wermundsen@tuusula.fi, 040 314 3065

Liitteet

Tarjouspyyntö, avauspöytäkirja

Päätös

Päätän valita tarjouskilpailussa kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneen Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry:n toteuttamaan Jokelan LUMOUS -hankkeen virtavesikunnostuksen. 

Hankinnan arvioidut kokonaiskustannukset sopimuskaudelta ovat 5036 euroa (alv 0%).

 

 

Allekirjoitus

Anne Olkkola, kaavoituspäällikkö

Organisaatiotieto

Kaavoitus