§ 9 Mrec Logistics Ky, suunnitteluvaraus, Rykmentinportin yritysalue, Etelä-Tuusula

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-129

Päätöspäivämäärä

22.1.2024

Päätöksen tekijä

Kuntakehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, toimivalta: maankäyttö ja rakentaminen.

Kuvaus

Mrec Logistics Ky on hakenut kunnan kanssa käytyjen neuvottelujen sekä tekemiensä alustavien selvitysten jälkeen Tuusulan kunnalta suunnitteluvarausta Rykmentinportin yritysalue asemakaava-alueella sijaitsevaan kortteliin 5747.

Suunnitteluvarausalueen käyttötarkoitusmerkintä asemakaavassa on T-16 (teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue).

Yhtiön tarkoituksena on toteuttaa korttelialueelle asemakaavan mukaisesti noin 20 000 k-m² tuotanto- ja logistiikkakiinteistö. Varausaikana yhtiö käy tarkemmin läpi varauksen kohteena olevan alueen soveltuvuutta, hankkeeseen sijoittuvia toimintoja ja niiden edellyttämää rakentamista, rakentamisen teknisiä kysymyksiä sekä hankkeen taloudellisia vaatimuksia ja raameja.

Tontille sijoittuva uudisrakennus luo alueelle uusia työpaikkoja ja toiminta soveltuu alueelle hyvin Tuusulan Itäväylän liikenneyhteyden varteen.

Suunnitteluvarauksen kohteena oleva kortteli 5747 on kooltaan noin 53752 m². Korttelissa on rakennusoikeutta 21501 k-m².

Suunnitteluvarauksen kohteena olevan alueen sijainti ja ulottuvuus on merkitty tämän päätöksen liitteenä olevaan karttaan.

Lisätiedot: yritysasiamies Toni Popovic, 040 314 4406 ja tontti-insinööri Henrik Virta p. 040 314 3545

Päätös

Päätän, että

  • Mrec Logistics Ky:lle (3399808-1) myönnetään Rykmentinportin yritysalue I -nimisen asemakaavan (kaavanumero 3544) korttelin 5747 sijoittuvaksi suunniteltua hanketta koskeva suunnitteluvaraus 30.6.2024 asti. Varauksen kohteena olevan alueen sijainti ja ulottuvuus on merkitty tämän päätöksen liitteenä olevaan karttaan.
  • tänä aikana Mrec Logistics Ky:llä tai sen nimeämällä yrityksellä on oikeus suorittaa alueella hankkeen valmisteluun liittyviä mittauksia ja maastotutkimuksia. Kunta ei vastaa maaperätutkimuksista aiheutuvista kustannuksista ja luvansaaja suorittaa tutkimukset omalla vastuullaan ja on velvollinen huolehtimaan, ettei maaperä pilaannu tutkimusten johdosta. Tutkimuksista aiheutuvat jäljet on ennallistettava alueella siihen tasoon kuin maasto oli ennen tutkimuksia.
  • varauksen voimassaoloaikana Tuusulan kunta ei neuvottele varauksen kohteena olevan alueen myymisestä kolmannelle osapuolelle.

Allekirjoitus

Pirjo Sirén, kuntakehitysjohtaja

Organisaatiotieto

Maankäyttö ja paikkatieto