§ 17 Focus -alueen pohjatutkimukset, pohjatutkimusten tekijän hankinta, hankintaoikaisu

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-2724

Päätöspäivämäärä

5.2.2024

Päätöksen tekijä

Kuntakehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnanvaltuuston 19.6.2023 § 95 hyväksymän hallintosäännön toimivaltasäännösten mukaan kuntakehitysjohtaja päättää suunnitteluhankinnoista, joiden arvo on enintään 200 000 euroa.

Kuvaus

Esittely ja hankinnan kohde

Tuusulan kunnan yhdyskuntatekniikan palvelualue on julkaissut 22.12.2023 hankintailmoituksen Focus -alueen vireillä olevien asemakaava-alueiden pohjatutkimuksista Kauppa- ja teollisuusministeriön ylläpitämässä ilmoitusjärjestelmässä (HILMA) tunnisteella 2023-140561 sekä tarjouspalvelu.fi- portaalissa. Hankinta on kansallisen kynnysarvon ylittävä, mutta EU-hankinta-arvon alittava hankinta, ja menettelynä avoin hankinta. Hankintaan sovelletaan lakia julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 2016/1397.

Focus -alue sijaitsee Etelä-Tuusulan Ruotsinkylässä Tuusulanväylän ja tulevan Kehä IV:n kupeessa Helsinki-Vantaan lentoaseman pohjoispuolella. Noin 500 hehtaarin kokoisesta alueesta lähes puolet varataan rakentamiseen ja loput mm. liikennejärjestelyille, kunnallisteknisille ratkaisuille ja lentokenttätoiminnoille. Alueelle kaavoitetaan teollisuus- ja työpaikkatontteja eri kokoluokissa, mutta pääpaino on isoissa yli 10 hehtaarin rakennuspaikoissa. Rakentamisen kokonaismäärä on lähes miljoona kerrosneliömetriä.

Tarjouspyyntö käsittää rakentamissuunnittelutasoisten pohjatutkimusten tekemisen alueelle. Tarjouspyynnön mukainen tehtävä käsittää maaperäkairauksia 297 kpl ja näytteiden oton noin 122 kpl sekä niistä tutkimusohjelman mukaiset määritykset. Tutkimustulokset tulee olla tilaajan käytettävissä 1.5.2024 mennessä. 

Tarjousten avaus ja tarjouspyynnönmukaisuus

Tarjoukset tuli jättää tarjouspalvelu.fi- portaaliin 12.1.2024 klo 12:00 mennessä. Määräaikaan mennessä saatiin tarjoukset seitsemältä (7) urakoitsijalta. Määräajan jälkeen saapuneita tarjouksia ei ollut. Tarjousten avauspöytäkirja on liitteenä. Tarjoajilla oli mahdollisuus esittää kilpailutusjärjestelmän kautta urakkaa koskevia kysymyksiä. Kysymykset tuli esittää 5.1.2024 klo 12:00 mennessä ja kysymyksiin tuli vastata 6 vuorokautta ennen tarjousten viimeistä jättöaikaa. 

Avaamisen jälkeen suoritettiin määräajassa saapuneiden tarjousten tarkistus ja arviointi. Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia, ja ne voitiin ottaa mukaan tarjousten vertailuun.

Tarjousvertailu

Tarjouspyynnössä oli kerrottu, että ehdot täyttäneistä tarjoajista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen jättänyt, vertailuna halvin hinta. Halvinta hintaa käytetään valintaperusteena, koska työn laajuus ja sisältö on määritetty yksiselitteisesti tutkimussuunnitelmassa ja työ tehdään standardisoiduin menetelmin. Palveluntuottajaksi valitaan yksi toimija.

Hankintapäätös

Hankinnasta tehtiin kuntakehitysjohtajan päätös, jossa hankintaa toteuttamaan tarjousvertailun perusteella valittiin Geopalvelu Oy. Hankintapäätös on annettu tiedoksi kaikille tarjoajille 23.1.2024. Geopalvelu Oy on 31.1.2024 ilmoittanut, että se ei pysty ennalta arvaamattomista syistä, jotka hankintayksikkö on hyväksynyt, sitoutumaan tarjoukseensa.

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 2016/1397 § 133 Hankintaoikaisun tekeminen, todetaan, että hankintayksikkö voi itse ottaa hankintapäätöksen tai ratkaisun korjattavakseen 90 päivän kuluessa siitä, kun hankintaoikaisun kohteena oleva päätös tai ratkaisu on tehty.

Näin olleen hankintayksikkö tekee tällä päätöksellä uuden tarjousten vertailun poislukien Geopalvelu Oy:n tarjous.

Uuden tarjousvertailun pohjalta kokonaistaloudellisesti edullisimman hinnan, 107760,00 euroa (alv 0 %) on antanut Insinööritoimisto Geo-Control Oy. Tarjousten vertailu on liitteenä.

Hankintapäätöksen tiedoksianto ei merkitse sopimuksen syntymistä. Valitun tarjoajan kanssa tehdään erillinen kirjallinen toimeksiantosopimus, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman. Sopimus voidaan solmia aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut päätöksen valitusosoituksineen tiedoksi.

Lisätiedot

maanmittausinsinööri, Janne Tuovila, puh. 040 314 35 73, janne.tuovila@tuusula.fi

Päätös

Päätän antaa Focus -alueen pohjatutkimukset tarjouskilpailun mukaisesti kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen jättäneelle Insinööritoimisto Geo-Control Oy:lle hintaan 107760,00 euroa (alv 0 %).

 

 

Allekirjoitus

Pirjo Sirén, kuntakehitysjohtaja

Organisaatiotieto

Maankäyttö ja paikkatieto