§ 3 Suorahakupalvelun hankinta, kansliapäällikön rekrytointi, JFP Executive Search Oy

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-43

Päätöspäivämäärä

8.1.2024

Päätöksen tekijä

Kansliapäällikkö

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan Hallintosääntö, toimivalta talousasioissa.

Hallintosäännön hankintoja koskevan toimivaltataulukon mukaan palveluyksikön esihenkilö päättää hankinnoista, joiden arvo alittaa 30 000 euroa. (palvelualueen johtajan viranhaltijapäätökseen, hankintaohjeen mukaan viranhaltijapäätös tehtävä yli 10 000 euron hankinnoista)

Kuvaus

Esittely

Henkilöstöpalvelut on kartoittanut (kesällä 2023) useampia suorahakutoimijoita. Toisella hakukierroksella kysyttiin lisäksi tarjous JFP:tä. JFP Executive Search Oy:ltä saatiin tarjous 7.12.2023. JFP Executive Search Oy:llä on vuosittain yli 70 suorahakutoimeksiantoa vuodesta 1979 lähtien. JFP valittiin hyvien johtotason rekrytointireferenssien ja laajimman suorahakupalvelun sisällön vuoksi.

Julkinen sektori on yksi yrityksen kohdetoimialoista, ja sillä on kokemusta ja näkemystä koko Suomen kuntakentästä. Yrityksessä työskentelee viisi (5) liikkeenjohtokokemuksen omaavaa seniorikonsulttia, viisi (5) research-konsulttia sekä kokenut Advisory Board. Yritys palvelee julkisella sektorilla toimivia asiakkaita. Julkiset yhtiöt ja organisaatiot ovat kuntien tai valtioiden omistamia yhtiöitä, ministeriöitä, ammattijärjestöjä tai muita valtion virastoja.

Hankinnan kohde

Yrityksen JFP Executive Search Oy suorahakupalveluun sisältyy:

1. Tarjouksen tultua hyväksytyksi, tarkennetaan tehtäväprofiili ja keskustellaan tehtävään kohdistuvista odotuksista lyhyellä ja pitkällä aikavälillä, toimialan muutoksista sekä mahdollisista toimintaympäristöön että organisaation liittyvistä operatiivisista ja strategisista kysymyksistä. Keskeinen osa profiilin valmistelua on sopia ansioarvioinnin kriteerit.

2. Laaditaan tehtävälle hakustrategia ja profiilin vahvistamisen jälkeen käynnistetään haku.

3. Toimeksiantoon nimetään projektitiimi

4. Tuusulan kunnan sisäiset kandidaatit ja avoimessa haussa tehtävää hakeneet kandidaatit tulevat osaksi kokonaisprosessia.

5. Erikseen sovittaessa käydään projektiviikolla 3 (ennen kontaktointia) keskustelun ns. kandidaattien pitkästä listasta, mihin profiiliin ja hakustrategiaan perustuen tunnistaan potentiaaliset kandidaatit.

6. Kommunikoidaan aktiivisesti koko prosessin ajan. Toimeksiannon viikolla 5–6 väliraportti, jossa kuvattuna 6–10 potentiaalisinta kandidaattia. Ko. kandidaatit on haastateltu 2 kertaa ja he ovat motivoituneita ko. tehtävästä. Lisäksi kuvataan hakuun liittyviä muita näkökulmia, sisältäen ansioarvioinnit.

7. Väliraportissa esitellyistä kandidaateista asiakas valitsee 3–5 kandidaattia ensimmäisen vaiheen haastatteluihin, joihin vastuupartnerinne myös osallistuu ja johtaa haastatteluja.

8. Tarvittaessa JFP voi myös suorittaa ja/tai organisoida erikseen sovittaessa asiakkaan valitsemille kandidaateille soveltuvuusarvioinnit tukemaan valintapäätöstä. Arvioinnit toteuttaa kokenut arvioinnin ammattilainen, laillistettu psykologi. Arviointitulokset toimitetaan suoraan asiakkaalle, 100 % valintaan liittyvän objektiviteetin varmistamiksi.

9. Toimeksiantomme päättyy, kun olette allekirjoittaneet valitun kandidaatin kanssa sopimuksen. Referenssilausunnot toimitetaan loppuvaiheen kandidaateista. Seuraamme valinnan onnistumista 18 kuukautta työsuhteen käynnistymisestä.

Sopimuksen voimassaolo ja hinta

Tämä sopimus on voimassa kansliapäällikön rekrytoinnin ajan.

Suorahakupalvelun kustannukset 

Kiinteä 26.000 €:n (ALV 0%) toimeksiantopalkkio.
Soveltuvuusarvioinnin hinta on 1.200 € (ALV 0%)/kandidaatti.

Hankintapäätös ja sopimus

Kansliapäällikön rekrytointiin valitaan suorahakupalvelun toteuttajaksi yrityksen JFP Executive Search Oy. Kyseessä on pienhankinta, joka ei ylitä kansallista kynnysarvoa 60 000 €, joten siitä ei järjestetty kilpailutusta.

Lisätietoja: henkilöstöasiantuntija Anni Kauppinen, anni.kauppinen@tuusula.fi.

Päätös

Päätän hankkia suorahakupalvelun yritykseltä JFP Executive Search Oy kansliapäällikön rekrytointiin.

Palvelun kustannukset ovat 26.000 € (ALV 0%) toimeksiantopalkkiolla. Soveltuvuusarvioinnin hinta on 1.200 € (ALV 0%)/kandidaatti.

 

Allekirjoitus

Markku Vehmas, vt. kansliapäällikkö

Organisaatiotieto

Henkilöstöpalvelut ja kohdennettu asiakastyö