§ 1 Pysäköintipolitiikan päivitystyö, konsulttityön hankinta

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-110

Päätöspäivämäärä

19.1.2024

Päätöksen tekijä

Kaavoituspäällikkö

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnanvaltuuston 1.7.2023 § 95 hyväksymän hallintosäännön mukaan kaavoituspäällikkö päättää kaavatöihin liittyvistä konsulttitoimeksiannoista 50 000 € asti

Kaavoituspäällikön hankintapäätös 23.8.2022 § 15, kaavoituksen puitesopimuskonsultit,​hankinta (TUUDno-2022-58)

 

Kuvaus

Yhtenä kolmesta Tuusulan strategisista päämääristä on, että Tuusula kehittyy kestävästi. Valtuustokauden tavoitteet on johdettu strategian visiosta, päämääristä ja yhteisestä toimintatavastamme. Tavoitteita laatiessa on huomioitu pormestariohjelma sekä osallistuvan strategiaprosessin aikana esiin nousseita keskeisiä asioita. Valtuustokauden tavoitteena nro 13 on ”Kehitämme monipuolista ja sujuvaa liikkumista Tuusulassa ja seudulla”. Pysäköintipolitiikan päivittäminen on yksi osa tätä tavoitetta ja se onkin asetettu tämän vuoden vuositavoitteeksi.

Pysäköintipolitiikan päivittäminen tukee myös muita valtuustokauden tavoitteita, sillä selkeä ja toimiva pysäköintipolitiikka mahdollistaa tehokkaan asemakaavoituksen. Oikein mitoitettu pysäköintinormi mahdollistaa riittävät pysäköintipaikat, mutta myös rakennuskustannusten optimoinnin.

Tuusulan kaavoitus tilaa pysäköintipolitiikan päivitystyön WSP Finland Oy:ltä kattohintaan 49 950 euroa (ALV 0%). Hinta perustuu 525 h työmääräarvioon.

Pysäköintipolitiikan päivittäminen pitää sisällään 5 työvaihetta; nykytilanteen analyysi, tavoitteet, toimenpiteet, pysäköintinormi sekä jatkotoimenpiteet. Nykytilanteen analyysissä muodostetaan kattava kuva pysäköinnin nykytilanteesta ja sen kehitystarpeista mm. pysäköintilaskentojen, kyselyiden ja haastattelujen avulla. Tavoitteet päivitetään vuoden 2016 pysäköintipolitiikan ja Tuusulan strategian pohjalta. Toimenpiteet -vaiheessa määritetään pysäköinnin kehittämistoimenpiteet seuraaville vuosille sekä päivitetään tarvittavilta osin vuoden 2016 pysäköintipolitiikan linjaukset ja toimenpiteet. Pysäköintinormin päivityksen yhteydessä tarkistetaan pysäköintinormivyöhykkeet, autojen ja pyörien paikkamäärävaatimus, pyöräpysäköinnin laatuvaatimukset, pysäköintinormin lievennysperusteet sekä mahdolliset muut esille nousset asiat. Viimeisessä työvaiheessa määritetään jatkotoimenpiteet sekä pysäköintipolitiikan seuraavan päivityksen aikataulu.

Puitesopimuskonsultit on kilpailutettu vuonna 2022. WSP Finland Oy on liikenneselvityksissä sijalla 3, mutta alle 60 000 euron (alv 0 %) kertahankinta voidaan tilata suoraan miltä tahansa puitesopimuksen kilpailutuksessa viideltä parhaiten menestyneeltä Toimittajalta kulloisenkin osa-alueen suorahankintana, jos tälle on erityisen vahvat perusteet. WSP:llä konsultin tiimissä on päävastuullisena kaksi samaa henkilöä, jotka olivat laatimassa Tuusulan edellistä pysäköintipolitiikkaa. Tämä antaa työhön selvän aikataulullisen edun ja tuo konsultille aiheeseen näkökulmaa pidemmältä ajalta. WSP:llä on myös todella paljon tuoretta kokemusta vastaavista selvityksistä eri kunnissa ja kaupungeissa. Edellä mainittujen perusteiden pohjalta esitetään WSP Finland Oy:tä työn toteuttajaksi.

 

Päätös

Päätän tilata kuvauksen mukaisen pysäköintipolitiikan päivityksen WSP Finland OY:ltä. Selvityksen laatimisen kattohinta on 49 950 euroa (alv 0 %) ja kulut maksetaan kaavoituksen määrärahoista (18316201).

 

Allekirjoitus

Anne Olkkola, kaavoituspäällikkö

Organisaatiotieto

Kasvu ja ympäristö