§ 1 Jokela - Tulitikkutehtaan entinen kaatopaikka, kunnostuksen yleissuunnitelma, pima-ilmoitus ja urakka-asiakirjat

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-117

Päätöspäivämäärä

18.1.2024

Päätöksen tekijä

Yhdyskuntatekniikan päällikkö

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnanvaltuuston 10.12.2018 § 150 hyväksymän hallintosäännön mukaisesti.

Kuvaus

Afry Oy on tutkinut Tuusulan kunnan toimeksiannosta Jokelan Peltokaaressa sijaitsevan entisen tulitikkutehtaan kaatopaikan sijaintia ja kaatopaikan aiheuttamaa maaperän pilaantuneisuutta. Tutkimusraportti toimitettiin tilaajalle 28.11.2023. Asemakaavan mukaisella katualueella maaperä on pilaantunut siinä määrin, että kadun rakentamisen yhteydessä poistettavat maamassat on käsiteltävä pilaantuneena maana. Alue on tarkoitus kunnostaa keväällä…kesällä 2024.

Alueen kunnostaminen pilaantuneesta maasta edellyttää kunnostussuunnitelman laadintaa, pima-ilmoituksen tekoa Uudenmaan ely-keskukselle ja kunnostusurakan kilpailuttamista. Tuusulan kunta on pyytänyt näitä toimenpiteitä varten tarjouksen Afry Oy:ltä. Tarjous annettiin 12.12.2023. Tarjous käsittää kunnostuksen yleissuunnitelman laadinnan ottaen huomioon alueelle tuleva katu, pima-ilmoituksen teon sekä urakka-asiakirjojen laadinnassa tarvittavat avustustehtävät.

Tarjous on annettu aikapalkkiolla kattohinnan ollessa 10 100 euroa, alv 0 %. Tarjouspyyntö ja tarjous perustuvat Tuusulan kunnan ja Afry Oy:n väliseen puitesopimukseen.

Työ pyritään aloittamaan välittömästi ja saatetaan loppuun siten, että päästään kunnostusaikataulun tavoitteeseen. Lopulliseen aikatauluun vaikuttaa maa-alueen nykyisen maanomistajan, Senaatti-kiinteistöt, kanssa käytävät neuvottelun katualueen lunastuksesta kunnalle ja kunnostusalueen mahdollisesta ulottamisesta myös Senaatin omistukseen jääville alueille.

 

Päätös

Päätän hyväksyä Afry Oy tarjouksen, joka koskee pilaantuneen maan kunnostuksen yleissuunnitelman laadintaa Jokelan Peltokaaressa Blennerintien katulinjauksen kohdalla, pima-ilmoituksen tekoa kohteesta ja urakka-asiakirjojen valmistelussa avustamista. Työn kattohinta on 10 100,00 euroa (alv 0 %). Hankinnasta laaditaan päätöksen lisäksi erillinen pienhankintasopimus.

 

Allekirjoitus

Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö

Organisaatiotieto

Yhdyskuntatekniikka