Veteraanitoimikunta, kokous 11.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Tammenlehvän Keski-Uudenmaan perinneyhdistyksen toiminta 2023 ja suunnitelma 2024

Päätös

 

Tammenlehvän Keski-Uudenmaan perinneyhdistys vastaa veteraaniperinnetyön ja veteraanien tukitoiminnan ohjaamisesta alueellaan.

Tuusulan kunnan avustus/tuki veteraanien leskille ja puolisoille on ollut hyvällä tasolla. Tulee tarkistaa muiden kuntien määrärahaosuudet. Syyskuussa 2023 pidettiin Tuusulan paikallistoimikunnan kokous. Kokouksessa keskityttiin perinneasioiden hoitamiseen. Myös nuorisovaltuusto ja Tuusula-Seura ovat osoittaneet mielenkiintoa perinneyhdistyksen toimintaan.

Alkuvuodesta 2024 Tuusulan perinnetoimikunnan olisi tarkoitus kokoontua seuraavan kerran kunnan ja seurakunnan edustajien kanssa. Jari Anttalainen selvittää kunnan ja seurakunnan edustajat kokoukseen.

Perinneyhdistys on avannut Tammenlehvän perinneliiton ylläpitämään perinneportaaliin omat nettisivunsa. Perinneyhdistyksen pääprioriteetti on veteraanisukupolven tukitoiminta sekä perinnetyön käynnistyminen kunnolla alueellisesti. Kaikkiin kuntiin on perustettu paikalliset perinnetoimikunnat.

Perinneyhdistys toimii myös ns. oikeushenkilönä paikallisille perinnetoimikunnille mm. pankkitilien, kirjanpidon ja hallinnollisten asioiden osalta. Suurin osa veteraanijärjestöistä ajaa toimintansa alas vuoden 2024 aikana ja perinneyhdistyksellä on oltava valmiudet ottaa esim. jäsenrekisteriasiat hoitaakseen.

Perinneyhdistyksellä ei ole samanlaisia varoja käytettävissään kuin veteraanijärjestöillä ja osa järjestöistä onkin tehnyt päätöksen siirtää varoja perinneyhdistykselle. Rahat korvamerkitään kirjanpidossa aina kyseiselle alueelle ja haluttaessa kyseiselle lahjoittajan viiteryhmälle. Valtion budjetissa tulee olemaan rahoitusta perinnetyöllle, mutta sen suuruudesta ei ole vielä varmuutta. Tammenlehvän perinneliitto ja Keski-Uudenmaan perinneyhdistys seuravat tilannetta.

Yhdistys myös pyrkii aktivoitumaan yritysmaailman ja yhteistyökumppaneiden suuntaan, jotta se saisi rahoitusta valtion avustuksen lisäksi toiminnan pyörittämiselle. Perinneyhdistyksen hallitus kokoontuu viikolla 50 päättämään vuoden 2024 suuntalinjat.