§ 97 Megahub Development Oy, suunnitteluvaraus, Sulan työpaikka-alue, Etelä-Tuusula

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-2592

Päätöspäivämäärä

8.12.2023

Päätöksen tekijä

Kuntakehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, toimivalta: maankäyttö ja rakentaminen.

Kuvaus

Megahub Development Oy on hakenut kunnan kanssa käytyjen neuvottelujen sekä tekemiensä alustavien selvitysten jälkeen Tuusulan kunnalta suunnitteluvarausta Sulan työpaikka-alue I asemakaava-alueella sijaitsevan korttelin 5524 osaan.

Suunnitteluvarausalueen käyttötarkoitusmerkintä asemakaavassa on KM-5 (liikerakennusten korttelialue, jolle saa sijoittaa vähittäiskaupan suuryksikön).

Yhtiön tarkoituksena on toteuttaa korttelialueelle kaupallinen rakennus asemakaavan mukaisesti. Varausaikana yhtiö käy tarkemmin läpi varauksen kohteena olevan alueen soveltuvuutta, hankkeeseen sijoittuvia toimintoja ja niiden edellyttämää rakentamista, rakentamisen teknisiä kysymyksiä sekä hankkeen taloudellisia vaatimuksia ja raameja.

Tontille sijoittuva liikerakennus luo alueelle uusia työpaikkoja, lisää alueen palvelutarjontaa ja toiminta soveltuu alueelle hyvin Tuusulan Itäväylän liikenneyhteyden varteen.

Suunnitteluvarauksen kohteena oleva KM-5 korttelinosa on kooltaan noin 50464 m². Korttelinosalla on rakennusoikeutta 17000 k-m², jonka suunnitteluvarausta koskevassa hankkeessa käytetään kokonaan.

Suunnitteluvarauksen kohteena olevan alueen sijainti ja ulottuvuus on merkitty tämän päätöksen liitteenä olevaan karttaan.

Lisätiedot: yritysasiamies Toni Popovic, 040 314 4406 ja tontti-insinööri Henrik Virta p. 040 314 3545

Päätös

Päätän, että

  • Megahub Development Oy:lle (2382718–2) myönnetään Sulan työpaikka-alue I -nimisen asemakaavan (kaavanumero 3613) korttelin 5524 sijoittuvaksi suunniteltua hanketta koskeva suunnitteluvaraus 29.2.2024 asti. Varauksen kohteena olevan alueen sijainti ja ulottuvuus on merkitty tämän päätöksen liitteenä olevaan karttaan.
  • tänä aikana Megahub Development Oy:llä tai sen nimeämällä yrityksellä on oikeus suorittaa alueella hankkeen valmisteluun liittyviä mittauksia ja maastotutkimuksia.
  • varauksen voimassaoloaikana Tuusulan kunta ei neuvottele varauksen kohteena olevan alueen myymisestä kolmannelle osapuolelle.

Allekirjoitus

Pirjo Sirén, kuntakehitysjohtaja

Organisaatiotieto

Maankäyttö ja paikkatieto