§ 83 Tuusulan Latu ja Pyörä ry, käyttöoikeussopimus kiinteistön 858-409-15-87 alueella, Vaunukangas

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-2447

Päätöspäivämäärä

30.11.2023

Päätöksen tekijä

Maankäyttöpäällikkö

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, toimivalta: Maankäyttö ja rakentaminen

Kuvaus

Tuusulan Latu ja Pyörä ry otti yhteyttä Tuusulan kuntaan, ja tiedusteli mahdollisuutta toteuttaa maastopyöräreitti talvikäyttöön Rusutjärven itäpuolelle. Yhdistyksen ja alueen muiden maanomistajien kanssa on keskusteltu hankkeesta. Yhdistys ja kunta ovat neuvotelleet oheisen lyhyen määräaikaisen käyttöoikeussopimuksen reitin toteuttamiseksi.

Sopimusalue ulottuu Tuusulan kunnan omistaman kiinteistön 858-409-15-87 Metsäpuisto alueelle. Yhdistys toteuttaa lumelle metrin leveänä noin neljä kilometriä pitkän reitin, jonka osuus kunnan omistamalla alueella on noin 1,5 kilometriä. Kartalla esitetty reitin sijainti on ohjeellinen, ja luvan saaja katsoo maastossa vahinkojen välttämiseksi parhaan mahdollisen reittilinjauksen. Luvan saajalla on oikeus käyttää Rusutjärven uimarannan pysäköintialuetta ja sijoittaa alueelle reittiä koskeva opastaulu. Yhdistyksellä on oikeus järjestää alueella pienimuotoisia talvimaastopyöräilyyn liittyviä tapahtumia. Sopimus on voimassa 31.3.2024 saakka, ja sopimuksen päättymiseen mennessä yhdistys kerää alueelle sijoittamansa välineistön. Käyttöoikeudesta ei peritä korvausta.

Reitti ulottuu kolmansien osapuolten omistamille alueille sekä yksityistiealueelle. Luvan saaja on velvollinen sopimaan edellytettävin osin muiden osapuolten kanssa alueen käytöstä.

Reitti sijoittuu Hyrylän laajentumissuuntien osayleiskaavassa osoitetulle arvokkaan luontokohteen alueelle. Alueella on voimassa maankäyttö- ja rakennuslain 128 §:n mukainen toimenpiderajoitus. Alue sijoittuu myös pohjaveden muodostumisalueelle, ja luvan saaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että alue ei luvan saajan toimesta pilaannu.

Lisätiedot: maankäyttöinsinööri Lauri Tölli, p. 040 314 4538

Päätös

Päätän antaa liitteenä olevan käyttöoikeussopimusluonnoksen mukaisin ehdoin Tuusulan Latu ja Pyörä ry:lle oikeuden maastopyöräreitin toteuttamiseksi talvikäyttöön Tuusulan kunnan omistaman kiinteistön 858-409-15-87 alueelle. Sopimus on voimassa 31.3.2024 saakka.

Käyttöoikeudesta ei peritä korvausta.

Allekirjoitus

Päivi Hämäläinen, maankäyttöpäällikkö

Organisaatiotieto

Maankäyttö ja paikkatieto