§ 51 Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen palvelualueen sijoittuminen yhteisten palvelujen toimialueelle 1.1.2024

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-2465

Päätöspäivämäärä

29.11.2023

Päätöksen tekijä

Kansliapäällikkö

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, § 16

Kuvaus

Tuusulan kunta toimii kuntalain 51 §:n mukaisena vastuukuntana Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan toimintojen osalta. Keski-Uudenmaan ympäristökeskus huolehtii Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven ja Tuusulan alueiden ympäristönsuojelun ja ympäristöterveydenhuollon viranomaistehtävistä sekä eläinlääkintähuollosta. 

Tällä hetkellä ympäristölautakunnan alaisuudessa olevan Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen toiminnot ovat olleet kunnan johdossa, kansliapäällikön alaisuudessa. Jatkossa tarkoituksena on, että Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen palvelualue toimisi yhteisten palvelujen toimialueella omana palvelualueenaan. Ympäristökeskuksen toiminnot ovat pitkälti viranomaistehtäviä ja toimintaan Tuusulan kunnan yhteydessä liittyvät synergiaedut ovat selkeimmin toteutettavissa osana yhteisten palvelujen toimintoja. Yhteiset palvelut-toimialue vastaa keskitetyistä henkilöstö-, talous-, hallinto-, ict- ja kehittämispalvelujen tuottamisesta kunnassa. Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen henkilöstölle on pidetty organisaatiomuutoksesta yhteistoimintatilaisuus 27.9.2023. 

Hallintosäännön 14 §:n mukaan Tuusulan kunnan organisaatioon kuuluu Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen palvelualue. Hallintosäännön 16 §:n mukaan toimialuejohtajat määräävät alaisensa toimialueen organisaatiosta ja tehtävistä lukuun ottamatta palvelualueista määräämistä, joka kuuluu kansliapäällikölle. 

Päätös

Päätän, että 1.1.2024 alkaen Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen palvelualue toimii yhteisten palvelujen toimialueella siten, että ympäristökeskuksen johtajan esihenkilö on yhteisten palvelujen toimialuejohtaja. 

Allekirjoitus

Markku Vehmas, kansliapäällikkö

Organisaatiotieto

Yhteiset palvelut