§ 49 Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan esittelijän määrääminen 1.1.2024 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2019-138

Päätöspäivämäärä

15.11.2023

Päätöksen tekijä

Kansliapäällikkö

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, toimivalta henkilöstöasioissa

Kuvaus

Hallintosäännön 123 §:n mukaan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan esittelijänä toimii kansliapäällikkö tai määräämänsä viranhaltija. Kansliapäällikkö on viranhaltijapäätöksellään 22.1.2019 § 4 päättänyt, että hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan esittelijänä toimii toistaiseksi kehittämispäällikkö Heidi Hagman.  

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyön vaikuttavuuden ja tuloksellisuuden lisäämiseksi on tärkeää integroida lautakunta tiiviimmin kunnan palvelut tuottavaan toimialueeseen. Pääosin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palvelutuotanto on Tuusulan kunnassa sivistyksen toimialueella. Tavoitteena on integroida hyte-työ ja sen johtaminen tiiviimmin sivistyksen toimialueeseen sekä vahvistaa hyten edunvalvontaa ja yhteistyötä hyvinvointialueen kanssa.   Tämä toteutuu siten, että hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan esittelyoikeus siirretään sivistyksen toimialuejohtajalle. Muutos esittelyssä selkeyttää lautakunnan asemaa ja roolia kunnassa sekä vahvistaa edunvalvontaa hyvinvointialueen suuntaan. Tarkoituksena on myös kehittää lautakuntien yhteistyöskentelyä siten, että hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta, kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta ja kasvatus- ja sivistyslautakunta tekevät aiempaa tiiviimpää yhteistyötä. Muutoksen jälkeen kansliapäällikön alaisen kunnan johdon valmistelu- ja esittelytyö kohdistuu ensisijaisesti kunnanhallituksen alaiseen toimintaan.  

Päätöksen perusteella kehittämispäällikön esittelyoikeus hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnassa päättyy 31.12.2023. Kuitenkin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakuntaan voidaan hallintosäännön 116 §:n mukaan edelleen kutsua asiantuntijoita kokoukseen yksittäisissä asioissa ja tämän osalta voidaan hyödyntää aiemmin lautakunnassa toimineen esittelijän asiantuntemusta kuntalaisvaikuttamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Päätös

Määrään hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan esittelijäksi 1.1.2024 alkaen sivistysjohtaja Tiina Simonsin. Samalla todetaan kehittämispäällikön esittelyoikeuden hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnassa päättyväksi 31.12.2023.

Allekirjoitus

Markku Vehmas, kansliapäällikkö

Organisaatiotieto

Kuntatoimiala