§ 78 Parma Oy, käyttöoikeussopimus kiinteistön 858-401-3-368 alueella, Sula

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-479

Päätöspäivämäärä

14.11.2023

Päätöksen tekijä

Maankäyttöpäällikkö

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, toimivalta: Maankäyttö ja rakentaminen

Kuvaus

Parma Oy on jättänyt Keski-Uudenmaan ympäristökeskukseen ympäristöluvan muuttamishakemuksen voimassa olleen ympäristöluvan määräysten muuttamiseksi. Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta on hakemuksen osin hyläten myöntänyt Parma Oy:lle ympäristöluvan kiinteistöillä 858-401-3-354 ja 858-401-3-355 sijaitsevan betonitehtaan toiminnan muutokselle. Ympäristökeskus on pyytänyt Parma Oy:tä täydentämään lupahakemusta. Täydennyshakemuksessa hakijan tulee muun muassa esittää maaomistajan kanssa tehty sopimus hulevesien käsittelyrakenteiden sijoittamisesta sekä maanomistajan suostumus jäteveden johtamiseen alueella.

Parma Oy on sijoittanut Tuusulan kunnan omistaman kiinteistön 858-401-3-368 alueelle vesienkäsittelyrakenteita. Tuusulan kunta ja Parma Oy ovat neuvotelleet oheisen käyttöoikeussopimuksen, jonka mukaisesti annetaan Parmalle oikeus hulevesirakenteiden sijoittamiseen edellä mainitun kiinteistön alueelle. Sopimusalue on esitetty sopimuksessa olevassa liitekartassa. Alueen laajuus on noin 500 m². Alue on voimassa olevassa asemakaavassa osoitettu puistoksi merkinnällä P. Osapuolet ovat aiemmin tehneet käyttöoikeussopimuksen rakenteiden sijoittamisesta, mutta sopimus raukesi, koska luvan saaja ei ehtinyt määräajassa saamaan sopimuksen edellyttämää ympäristölupaa toiminnalleen. Tämän vuoksi osapuolet ovat neuvotelleet uuden sopimuksen.

Tuusulan kunta ei anna suostumusta jätevesien johtamiseen kiinteistöllä 858-401-3-368 sijaitsevaan ojaan. Ympäristöluvan saamiseksi Parma Oy hakee ympäristökeskukselta oikeutta jäteveden johtamiseen toisen alueella ympäristönsuojelulain 68 § nojalla.

Käyttöoikeussopimus astuu voimaan, jos Parma saa edellä mainitun oikeuden jätevesien johtamiseen. Sopimus on voimassa toistaiseksi.

Lisätiedot: maankäyttöinsinööri Lauri Tölli, p. 040 314 4538

Päätös

Päätän antaa liitteenä olevan käyttöoikeussopimusluonnoksen mukaisin ehdoin Parma Oy:lle oikeuden hulevesirakenteiden sijoittamiseen Tuusulan kunnan omistaman kiinteistön 858-401-3-368 alueelle.

Parma Oy maksaa kunnalle kertakorvauksena käyttöoikeudesta 750 euroa. Korvaus maksetaan eräpäivään mennessä kunnan esittämää laskua vastaan.

Allekirjoitus

Päivi Hämäläinen, maankäyttöpäällikkö

Organisaatiotieto

Maankäyttö ja paikkatieto