§ 7 Otto-oikeuden käyttäminen teknisen lautakunnan päätökseen 24.10.2023 § 112

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-2111

Päätöspäivämäärä

31.10.2023

Päätöksen tekijä

Pormestari

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö § 31, kuntalain 92 §

Kuvaus

Tekninen lautakunta on kokouksessaan 24.10.2023 § 112 päättänyt kunnan omistuksessa olevista purettavista rakennuksista huonokuntoisuuden tai asemakaavoituksen vuoksi. Lautakunnan päätös on syytä ottaa uuteen tarkasteluun kunnanhallitukseen ja näin ollen käyttää kunnanhallituksen otto-oikeutta teknisen lautakunnan päätökseen.

Kunnanhallituksen käsiteltäväksi voidaan ottaa kunnanhallituksen jaoston sekä kunnanhallituksen alaisen viranomaisen päättämä asia. Kunnanhallituksen alaisia viranomaisia ovat valtuustoa lukuun ottamatta kunnan muut toimielimet sekä yksittäiset viranhaltijat, joilla on oikeus tehdä hallintopäätöksiä. Kuntalain 92 §:n mukaan kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja ja hallintosäännössä määrätty viranhaltija voivat ottaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi asian, joka ao. lain nojalla on siirretty kunnanhallituksen alaisen viranomaisen tai kunnanhallituksen jaoston ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen.

Hallintosäännön 31 §:n mukaan asian ottamisesta kunnanhallituksen käsiteltäväksi voi päättää kunnanhallituksen ja pormestarin lisäksi kansliapäällikkö.

Kuntalain 92 §:n 4 momentin mukaan asia on otettava ylemmän toimielimen käsiteltäväksi sen ajan kuluessa, jossa 134 §:ssä tarkoitettu oikaisuvaatimus päätöksestä on tehtävä. Teknisen lautakunnan pöytäkirja on annettu tiedoksi julkaisemalla se yleisessä tietoverkossa maanantaina 30.10.2023.

Päätös

Päätän käyttää otto-oikeutta teknisen lautakunnan päätökseen 24.10.2023 § 112 ”Kunnan omistuksessa olevat purettavat rakennukset, huonokuntoisuuden tai asemakaavoituksen vuoksi” ja ottaa kyseisen asian kunnanhallituksen käsittelyyn.

Allekirjoitus

Kalle Ikkelä, pormestari

Organisaatiotieto

Kuntatoimiala