§ 41 Päätös tupakointikieltohakemuksesta,​ As Oy Tuusulan Stella, Markkinakuja 1, 05400 Jokela

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-1932

Päätöspäivämäärä

13.11.2023

Päätöksen tekijä

Terveystarkastaja

Päätöksen peruste

As Oy Tuusulan Stella on toimittanut 12.9.2023 toimittanut (ja täydentänyt sitä 12.10.2023 Keski-​Uudenmaan ympäristökeskukseen tupakkalain (549/2016) 79 §:n 1 momentin mukaisen hakemuksen tupakoinnin kieltämiseksi taloyhtiön huoneistojen hallinnassa olevilla parvekkeilla ja asuntojen yhteydessä olevassa ulkotilassa (terassi/ piha).

Hakemukseen on liitetty taloyhtiön yhtiökokouksen lainvoimainen päätös kiellon hakemisesta,​ yhtiöjärjestys sekä selvitys asuntojen haltijoiden ja osakkeiden omistajien kuulemisesta,​ sekä käräjäoikeuden moitteettomuus todistus. Asukkaiden ja osakkaiden kuulemisisessa ei ole tullut ilmi sellaisia seikkoja,​ jotka estäisivät parveketupakointikiellon asettamisen. Tupakansavun kulkeutumisreitit parvekkeille ja asuntoihin käyvät ilmi asunnon pohjakuvista j aselvityksistä.

Kuvaus

Hakija

As Oy Tuusulan Stella

Markkinakuja 1

05400 Jokela

 

Hakemuksen vireilletulo

Hakemus on tullut vireille12.9.2023.

 

Perustiedot

As Oy Tuusulan Stella on kerrostaloyhtiö,​ joissa on 36 asuntoa. Jokaiseen asuntoon kuuluu huoneiston hallinnassa oleva parveke tai asunnon yhteydessä oleva ulkoalue (terassi tai piha). Asunnoissa on koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto. Tuloilmaventtiilit on sijoitettu siten, että korvausilma otetaan pääsääntöisesti kaikissa huoneistossa samalla tavalla mm.  parvekkeiden läheisyydestä.

As Oy Tuusulan Stella on yhtiökokouksessaan päättänyt 10.5.2023 hakea terveydensuojeluviranomaiselta tupakointikieltoa kaikille taloyhtiön huoneistojen hallinnassa oleville parvekkeille ja asuntojen yhteydessä oleville ulkotiloille (terassi/ piha). As Oy Tuusulan Stella on 12.9.2023 toimittanut (ja täydentänyt sitä 12.10.2023) Keski-​ Uudenmaan ympäristökeskukseen hakemuksen tupakkalain 79 §:n 1momentin mukaisen tupakointikiellon määräämiseksi.

 

Asianosaisten kuuleminen

As Oy Tuusulan Stella on kuullut huoneistojen haltijoita tupakkalain mukaisen tupakointikiellon hakemisesta kirjallisesti ennen yhtiökokousta. Taloyhtiön kuulemisessa on suhtauduttu parveketupakointikieltoon hyväksyvästi,​ eli lähes kaikki kannattavat tupakointikieltoa parvekkeille. Keski-​Uudenmaan ympäristökeskus kuuli vielä hallintolain mukaisesti taloyhtiön kaikkia osakkaita,​ asukkaita ja/tai asuntojen haltijoita. Kuulemisessaei annettu yhtään vastinetta  

Päätös

As Oy Tuusulan Stellan hakemuksen mukaisesti määrään tupakkalain 549/2016 79 §:n mukaisen tupakointikiellon taloyhtiön huoneistojen hallinnassa oleville parvekkeille ja ulkotilalle.

Päätöksen perustelut

Tupakkalain 79 §:n 2 momentin mukaan kunnan on määrättävä tupakointikielto hakemuksessa mainittuihin tiloihin,​ jos tiloista voi niiden rakenteiden tai muiden olosuhteiden vuoksi muutoin kuin poikkeuksellisesti kulkeutua tupakansavua toiselle parvekkeelle,​ toiseen huoneistoon kuuluvan ulkotilan oleskelualueelle tai toisen huoneiston sisätiloihin. As Oy Tuusulan Stellan hakemuksessa annettujen tietojen perusteella tupakansavun kulkeutuminen parvekkeilta asuntoihin ja toisille parvekkeille muutoin kuin poikkeuksellisesti on mahdollista,​ koska parvekkeet ja osa tuuletusikkunoista sijaitsevat lähellä toisiaan.

Päätöksen voimassaolo

Tämä päätös on voimassa toistaiseksi.

 

Maksu

Päätöksestä peritään tupakkalain (549/2016) 90 §:n 4 kohdan mukaisesti maksu.

Maksu on Keski-​Uudenmaan ympäristölautakunnan 1/ 2023 hyväksymän taksan mukaisesti 364 €.

 

Lasku

As Oy Tuusulan Stella

Y-tunnus: 0809105-8

Verkkolaskuosoite: 003708091058

Verkkolaskuoperaattori Maventa, 00372191126

Allekirjoitus

Hannu Malinen, terveystarkastaja

Organisaatiotieto

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus