§ 145 Palvelussuhteen purku koeajalla

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-2145

Päätöspäivämäärä

24.10.2023

Päätöksen tekijä

Opetuspäällikkö

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, toimivalta henkilöstöasioissa.

Kuvaus

***** on toiminut Tuusulan kunnan Hyrylän yläasteen tuntiopettajan (päätoiminen) määräaikaisessa virassa 1.8.2023 alkaen. Palvelussuhteen oli tarkoitus jatkua 31.7.2024 saakka. Virkasuhteessa oli 6 kk koeaika.

Työsopimuslain mukaisesti koeajan kuluessa työsopimus voidaan purkaa molemmin puolin siten,​ että työsuhde päättyy heti ilman irtisanomisaikaa. Työsopimuksen purkaminen koeajalla ei kuitenkaan voi perustua epäasiallisiin tai syrjiviin perusteisiin,​ kuten työntekijän sukupuoleen,​ seksuaaliseen suuntautumiseen,​ ikään,​ etniseen alkuperään,​ uskontoon,​ mielipiteeseen,​ ammattiyhdistyksessä toimimiseen tai muuhun henkilöön liittyvään seikkaan. Työnantaja voi purkaa koeajalla olevan työntekijän työsuhteen,​ jos koeajalla käy ilmi,​ että työntekijällä ei ole riittävää ammattitaitoa tai muuta soveltuvuutta kyseisiin työtehtäviin tai hän ei sopeudu työyhteisöön. Ennen kuin työnantaja purkaa työntekijän työsopimuksen koeajalla työnantajan on varattava työntekijälle tilaisuus tulla kuulluksi työsopimuksen päättämisen syistä sekä antaa työntekijälle tilaisuus esittää asiassa oma kantansa.

Koeajan kuluessa on ilmennyt soveltumattomuus tehtävään ja epäasiallista käytöstä. Esihenkilö kävi työntekijän kanssa palvelussuhteen aikana esiintyneistä ongelmista keskusteluja. Keskustelut ja ohjaus eivät johtaneet toivottuun tulokseen. Työntekijä kutsuttiin keskiviikkona 27.9.2023 kuulemistilaisuuteen, jonka päätteeksi todettiin,​ että ***** palvelussuhde puretaan koeaikapurkuna. Perusteena palvelussuhteen purkamiselle on työhön sopeutumattomuus sekä se,​ että työntekijän työsuoritus ei vastannut sille asetettuja vaatimuksia. Koeaikapurun perusteella palvelussuhde ja palkanmaksu päättyy 27.9.2023.

Päätös

Päätän, ​että ***** palvelussuhde puretaan koeaikana siten, että viimeinen työssäolopäivä on 27.9.2023. ***** on kuultu asiassa.

Allekirjoitus

Markus Torvinen, opetuspäällikkö

Organisaatiotieto

Henkilöstöpalvelut ja kohdennettu asiakastyö