§ 41 Mattila II -alueen pohjatutkimukset

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-2000

Päätöspäivämäärä

15.11.2023

Päätöksen tekijä

Yhdyskuntatekniikan päällikkö

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnanvaltuuston 19.6.2023 § 95 hyväksymän hallintosäännön toimivaltasäännösten mukaan yhdyskuntatekniikan päällikkö päättää suunnitteluhankinnoista, joiden arvo on enintään 100 000 euroa.

Kuvaus

Esittely ja hankinnan kohde

Tuusulan kunnan yhdyskuntatekniikan palvelualue on julkaissut 6.10.2023 hankintalain 1397/2016 mukaisen hankintailmoituksen Mattila II asemakaavaluonnosalueen pohjatutkimuksista Kauppa- ja teollisuusministeriön ylläpitämässä ilmoitusjärjestelmässä (HILMA). Hankinta on kansallisen kynnysarvon ylittävä, mutta EU-hankinta-arvon alittava hankinta, ja menettelynä avoin hankinta. Hankintajulkaisu tehtiin Cloudia-kilpailutusjärjestelmässä.

Mattila II -alue sijaitsee Tuusulan kunnan Mattilan kunnanosassa nykyisen Mattilan omakotitaloalueen länsi- ja lounaispuolella. Alueelle on tarkoitus kaavoittaa uusia pientalotalotontteja 800-900 asukkaalle. Tavoitteena on, että alueen asemakaavaehdotus saadaan kunnanvaltuustoon alkuvuodesta 2024 ja kunnallistekniikan suunnittelu aloitettua maaliskuussa 2024.

Tarjouspyyntö käsittää rakentamissuunnittelutasoisten pohjatutkimusten tekemisen alueella siten, että ne ovat valmiina käytettävissä, kun rakentamissuunnittelu aloitetaan. Tarjouspyynnön mukainen tehtävä käsittää maaperäkairauksia 151 kpl, näytteiden oton noin 74 kpl ja niistä tutkimusohjelman mukaiset määritykset sekä pohjavesiputken asennuksen. Tutkimustulokset tulee olla tilaajan käytettävissä 7.3.2024 mennessä. Tarjouspyyntö ja tutkimusohjelma ovat liitteenä.

Tarjousten avaus ja tarjouspyynnönmukaisuus

Tarjoukset tuli jättää Cloudia-kilpailutusjärjestelmässä 10.11.2023 klo 14:00 mennessä. Määräaikaan mennessä saatiin tarjoukset kahdeksalta (8) urakoitsijalta. Määräajan jälkeen saapuneita tarjouksia ei ollut. Tarjousten avauspöytäkirja on liitteenä. Tarjoajilla oli mahdollisuus esittää kilpailutusjärjestelmän kautta urakkaa koskevia kysymyksiä. Kysymykset tuli esittää 1.11.2023 klo 14:00 mennessä ja kysymyksiin tuli vastata 6 vuorokautta ennen tarjousten viimeistä jättöaikaa. Esitetyt kysymykset vastuksineen ovat liitteenä.

Avaamisen jälkeen suoritettiin määräajassa saapuneiden tarjousten tarkistus ja arviointi. Tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia, ja ne voitiin ottaa mukaan tarjousten vertailuun.

Tarjousvertailu

Tarjouspyynnössä oli kerrottu, että ehdot täyttäneistä tarjoajista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen jättänyt, vertailuna halvin hinta. Halvinta hintaa käytetään valintaperusteena, koska työn laajuus ja sisältö on määritetty yksiselitteisesti tutkimussuunnitelmassa ja työ tehdään standardisoiduin menetelmin. Palveluntuottajaksi valitaan yksi toimija.

Kokonaistaloudellisesti edullisimman hinnan, 47 786,00 euroa (alv 0 %) on antanut Taratest Oy. Tarjousten vertailu on liitteenä.

 

Liitteet: Cloudia-ilmoitus, tarjouspyyntöliite, tutkimusohjelma, tutkimusohjelman kartta, kysymykset ja vastaukset, tarjousten avauspöytäkirja, tarjousten vertailutaulukko, tarjous

Lisätiedot: yhdyskuntatekniikan päällikkö Petri Juhola. p. 040 314 3566, petri.juhola@tuusula.fi

Päätös

Päätän antaa Mattila II -alueen pohjatutkimukset tarjouskilpailun mukaisesti kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen jättäneelle Taratest Oy:lle hintaan 47 786,00 euroa (alv 0 %)

Hankintapäätöksen tiedoksianto ei merkitse sopimuksen syntymistä. Valitun tarjoajan kanssa tehdään erillinen kirjallinen toimeksiantosopimus, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman. Sopimus voidaan solmia aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut päätöksen valitusosoituksineen tiedoksi.

 

Allekirjoitus

Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö

Organisaatiotieto

Yhdyskuntatekniikka