§ 88 Korvausvaatimus, liukastuminen kadulla

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2022-1811

Päätöspäivämäärä

3.11.2023

Päätöksen tekijä

Kuntakehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, toimivalta korvausvaatimusasioissa.

Kuvaus

Pilke Päiväkodit Oy:n työntekijä on liukastunut  ja kaatunut asunnon ja työpaikan välisellä matkalla 23.11.2021 klo 5:30 Siljantiellä Tuusulassa. Henkilö on kävellyt ajotien reinassa omakotitaloalueella, jossai ei ole kevyen liikenteen väylää. Vahingottuneen mukaan tapahtumapaikka oli jäinen, luminen ja hiekoittamaton.

Fennia on maksanut vahingotuneen työnantajan tapaturmavakuutuksen perusteella tästä liukastumisesta aiheutuneita sairaudenhoito- ja ansiomenetyskuluja yhteensä 4771,34 euroa. Fennia katsoo kunnan laiminlyöneen kunnossapitovelvollisuutensa ja olevan täten korvausvastuussa vahingoittuneen työnantajan vakuutusyhtiölle.

Katuinsinööri Katja Rantasen vastine: Jokelan alueen talvihoito on ostettu Alltime Oy:ltä, joka on antanut vastineensa ja kiistänyt olevansa vastuussa tapahtuneesta vahingosta. Kunnan vakuutusyhtiö Pohjola Vakuuus Oy maksaa 3.11.2023 Fennialle vahingon omavastuuosuuden 1925,86 euroa.

Päätös

Päätän katuinsinööri Katja Rantasen sevityksen perusteella, että hakijalle korvataan omavastuuosuus. Kunnan vakuutusyhtiö Pohjola Vakuuus Oy maksaa Fennialle vahingon omavastuuosuuden 1925,86 euroa.

Allekirjoitus

Pirjo Siren, kuntakehitysjohtaja

Organisaatiotieto

Yhdyskuntatekniikka