Kasvatus- ja sivistyslautakunta, kokous 26.9.2023

§ 89 Lukion lukuvuosiarviointi 2022-2023

TUUDno-2023-1976

Valmistelija

  • Seppo Kärpänen, rehtori, seppo.karpanen@tuusula.fi

Perustelut

Opetuksen järjestäjän ja koulun ylläpitäjän velvollisuus on vuosittain seurata ja arvioida koulujen tavoitteiden toteutumista. Arviointia on Tuusulan kouluissa suoritettu lukuvuoden aikana ja sen päättyessä. Arvioinnin pohjana on käytetty kasvatus- ja sivistyslautakunnan hyväksymiä opetussuunnitelmaan perustuvia lukuvuosisuunnitelmia, joihin asetettuihin tavoitteisiin toteutunutta opetusta arvioinnissa verrataan. Arviointi on järjestetty siten, että kouluilta kerätään tiedot samanmuotoisella lomakkeella.

Tuusulan lukion lukuvuosi 2022-2023 sujui hyvin. Kaikki opiskelupaikat saatiin täyteen Hyrylässä ja Jokelassa, keskiarvorajan ollessa molemmissa 7,42. Kellokoskella keskiarvoraja jäi 7.0:aan, ja vapaiksi jääneitä opiskelupaikkoja täytettiin lisähaulla. Lukuvuoden aikana valmistui 199 ylioppilasta.

Lukuvuoden painopisteet ja tavoitteet toteutuivat hyvin. Opiskelijoiden tiimitoiminta saatiin elvytettyä poikkeusvuosien jäljiltä kaikissa toimipisteissä. Prosesseja kehitettiin ja tarkennettiin, uudistimme esimerkiksi Wilman lomakkeita ja kurssikoeprosesseja. Opiskelijoilta kysyttiin palautetta koulun käytäntöjen ja hyvinvoinnin kehittämistä varten periodikyselyiden avulla ja otetiin käyttöön myös opettajilta kerättävä periodipalaute.

Opiskelijoiden tukemiseen saatiin myös valtion erityisavustusta koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseksi. Rahalla palkattiin kaksi resurssiopettajaa ja saatiin tuntiresurssia ryhmäjakoihin ja tukiopetukseen.

Lukiokoulutuksen laatu- ja saavutettavuusohjelman edistämisen hankeen ”Ohjauksesta eväitä tulevaisuuteen” avulla järjestettiin koulutuksia ja luentoja opiskelijoille ja opettajille sekä opiskeluhuollon henkilöstölle. Yhteisöllisen opiskeluhuollon vahvistamisen ja kehittämisen hanke aloitettiin keväällä ja avustuksella palkattiin kaikkien toimipisteiden yhteinen kouluvalmentaja. Itämeriprojekti jatkui Vaasan lyseon lukion johdolla ja sen keskeinen tapahtuma järjestettiin Seilissä, Turun saaristossa.

Monion rakentaminen toteutui aikataulussa ja rakennus valmistui kesäkuussa ja luovutettiin heinäkuussa. Syksyn aikana tehtiin suunnitelmat tarviketilauksiin ja ne toteutettiin keväällä 2023. Monioon siirtymistä varten tehtiin erillinen muuttosuunnitelma, johon aikataulutettiin kaluste-, tarvike- ja irtaimistotoimitukset ja tilojen ja laitteiden käyttökoulutukset.

Kansainvälisyystoimintaa jatkettiin, esim. syksyn Agora-projektin ja keväällä saksalaisen Hermannsburgin ystävyyskoulun kanssa. Platonin Akatemia toteutettiin perinteiseen tapaan Kallio-Kuninkalassa keväällä 2023.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tiina Simons, sivistysjohtaja, tiina.simons@tuusula.fi

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää 

  • merkitä tiedoksi lukion seuranta- ja arviointiraportin lv. 2022-2023.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.