§ 47 Asumisneuvojan (ohjaamopalvelut) tehtävän siirtäminen kasvun ja ympäristön toimialueelle

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-2163

Päätöspäivämäärä

19.10.2023

Päätöksen tekijä

Kansliapäällikkö

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, toimivalta henkilöstöasioissa.

Kuvaus

Kunnassa on tällä hetkellä kaksi asumisneuvojan tehtävää, joista toinen on sijoitettu yhteisten palveluiden toimialueella ohjaamo palveluihin (nuorten neuvonta) ja toinen kasvun ja ympäristön toimialueelle asuntopalveluihin (aikuisten neuvonta). Ongelmana nykytilanteessa palveluiden kannalta on, että asumisneuvojilla on erilaiset työ-/toimintaympäristöt sekä asiakastyön organisaatio. Tehtävien samankaltaisuudesta huolimatta tehtävissä on erilainen palkkaus, joka saattaa aiheuttaa mm. eriarvoisuuden tunnetta.

Eri ikäryhmille tulee jatkossakin olla omat asumisneuvojat, jotta työnkuva säilyy hallittavana. Nuorten aikuisten palvelut on kohdennettu vain alle 30-vuotiaille. Ohjaamolla ja nuorten aikuisten palveluissa ei asumisneuvojalla ole samanlaista tukea aikuisten kanssa tehtävään työhön. Ohjaamo edelleen jatkossakin tärkeä yhteistyötaho asumisneuvonnalle.

Palvelun kehittämisen ja palvelun laadun sekä asumisneuvojien tasapuolisen kohtelun varmistamiseksi hyvä, että asumisneuvojat samassa organisaatiossa ja saman esihenkilön alaisuudessa. Myös vuoden 2023 asumisneuvonta-avustus hakemuksen liitteenä ARA:lle toimitetussa toimintasuunnitelmassa linjattu, että vuoden 2024 alusta alkaen Tuusulassa asumisneuvontaa kehitetään yhtenä kokonaisuutena.

Maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Laura Knuutila/ohjaamopalveluiden tiimivastaava Antti Peltola esittävät, että ohjaamopalveluihin sijoitettu asumisneuvojan tehtävä siirretään kasvun ja ympäristön toimialueelle asumispalveluihin.

Asumisneuvonnan sijoittuminen kasvun ja ympäristön toimialalle luontevampaa, sillä toimialalla on laaja-alaista asumisen asioiden osaamista, asumisneuvonnan kehittämistyössä tarvittavaa tukea sekä asuntopoliittista osaamista asumisneuvojien työn tueksi. Kasvun ja ympäristön toimiala palvelee kaikkia kuntalaisia.

Toimialuejohtajat ovat keskustelleet asiasta ja puoltavat siirtoa.

Päätös

Päätän, että

  • yhteisten palveluiden toimialueella ohjaamo palveluihin sijoitettu asumisneuvojan (nuorten neuvonta) tehtävä siirretään kasvun ja ympäristön toimialueelle asuntopalveluihin
  • siirrettävän asumisneuvojan tehtävänkuva ja työnvaativuus päivitetään kasvun ja ympäristön toimialueella, jonka jälkeen tehdään mahdollinen palkantarkistus.

Allekirjoitus

Markku Vehmas, vt. kansliapäällikkö

Organisaatiotieto

Henkilöstöpalvelut ja kohdennettu asiakastyö