§ 8 Kellokosken lounaisen pääviemärin saneeraus, urakoitsijan valinta

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-2019

Päätöspäivämäärä

10.10.2023

Päätöksen tekijä

Liikelaitoksen johtaja

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnanvaltuuston 19.6.2023 § 95 hyväksymän hallintosäännön mukaisesti. 

 

Kuvaus

Esittely ja hankinnan kohde

Kellokoskella suoritettiin jätevesiviemärin vuototutkimuksia aiemmin tänävuonna, koska Kellokosken viemäreiden vuotoprosentit ovat huolestuttavan korkeat. Sisään vuotavat viemärit aiheuttavat nousevien kustannusten lisäksi painetta Järvenpään jätevesiverkkojen uudelleen järjestelyyn, koska kaikki jätevedet Kellokoskelta pumpataan Järvenpään kautta jatkokäsittelyyn. Tutkimuksista selvisi toisen pääviemärin osalta selviä korjauskohteita. Viemärissä oli mm. poikkihalkeamia joista keväisin tulviva puro pääsi vuotamaan viemäriin. Tämän lisäksi osa viemärilinjan tarkastuskaivoista oli niin matalia, että puron tulviessa ne jäivät tulvaveden alle kokonaan. Nyt hankittavan jätevesiviemärin saneerauksen kohde sijaitsee Kellokoskella Vanhan valtatien ja Purotien välisellä alueella. Alue on olosuhteiltaan ja saavutettavuudeltaan haastava, koska siellä ei ole huoltoteitä. Viemärilinja poukkoilee puron molemmin puolin ja sen läheisyyteen pääsee ainoastaan ulkoilureittejä hyväksi käyttämällä. Jätevesiviemäri oli tutkimusten perusteella suhteellisen hyvin "ryhdissään" eli siellä ei ollut suuria painumia taikka muodonmuutoksia. Saneerattavan viemärilinjan pituus on n. 700 metriä ja sen koko ja materiaali on sekä 300 mm betonia että 315mm muovia ja sen tulisi riittää kapasiteetiltaan vielä pitkälti tulevaisuuteen. Kapasiteetin riittävyyden kannalta saneerausmenetelmäksi valikoitui sukkasujutus jossa nykyisen jätevesiviemärin sisään sujutetaan hartsikovetteinen lasikuitu- tai huopasukka. Betoniset jätevesiviemärin tarkastuskaivot tiivistetään saumoistaan ja korotetaan riittävään korkeuteen etteivät ne jää enää tulvaveden alle.

Alueen vuotovesiselvityksen suoritti Sujutek Oy tänä vuonna ja heiltä saatiin myös tarjous viemärilinjan menetelmäsaneerauksesta. Tarjous vaikuttaa hyvin kohtuulliselta haastavien olosuhteiden takia, joten ehdotan, että tilaamme Sujutek Oy:n 24.9.2023 päivätyn tarjouksen mukaisen jätevesiviemärin saneerauksen hintaan 145 800 eur/alv0%.

Tarjous sisältää sukkasujutuksen työmaajärjestelyineen ja ohipumppauksineen. Kaivojen, maksimissaan 15 kpl korjaukset, suoritetaan tarjouksen mukana toimitetun yksikköhintaluettelon mukaisilla hinnoilla.

Sopimuksen voimaantulo

Hankintapäätöksen tiedoksianto ei merkitse sopimuksen syntymistä. Tarjoajan kanssa tehdään erillinen kirjallinen urakkasopimus, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman. Sopimus voidaan solmia aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut päätöksen valitusosoituksineen tiedoksi. 

Lisätiedot

verkostopäällikkö Lassi Jutila, 040314 3141

Päätös

Päätän valita verkostopäällikkö Lassi Jutilan esityksestä 24.9.2023 päivätyn tarjouksen tehneen Sujutek Oy:n toteuttamaan jätevesiviemärin saneerauksen hintaan 145 800 € Alv 0% sekä lisäselvitysten perusteella maksimissaan 15 viemärikaivon korjauksen heidän tarjouksen mukana toimitetun yksikköhintaluettelon mukaisilla hinnoilla.

 

Allekirjoitus

Jukka Sahlakari, liikelaitoksen johtaja

Organisaatiotieto

Tuusulan vesihuoltoliikelaitos