Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta, kokous 12.9.2023

§ 73 Talousarvio 2024, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta

TUUDno-2023-1905

Valmistelija

  • Heidi Hagman, kehittämispäällikkö, heidi.hagman@tuusula.fi

Perustelut

Hyte-lautakunnan talousarvioesitys on laadittu kunnanhallituksen hyväksymiä laadintaohjeita noudattaen. Talousarvion laadintaohjeet ovat esityslistan liitteenä. Kuntatoimialalle sijoittuvaa hyte- ja osallisuustoimintaa ja kehittämistä ohjaavat Tuusulan kuntastrategia, valtuustokaudelle asetetut tavoitteet ja hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi laaditut kuntastrategiaa toteuttavat suunnitelmat ja strategiset asiakirjat (mm. hyvinvointisuunnitelma) sekä keskeinen lainsäädäntö ja normitasoinen ohjaus. Vuositavoitteet on johdettu kuntastrategiasta ja strategisista suunnitelmista ja asiakirjoista.

Henkilöstöesitykset vuodelle 2024

  • Hankekoordinaattori (ruoka-apu)

o   Työsuhde, määräaikainen ja osa-aikainen 50% 1.12.2023-31.12.2024

o   27 000 euroa/vuosi

o   Yleishallinto ja johdon tuki/Hyte-työ    

o   Rahoitus hankerahoituksella sekä Keusoten ja Keusote-kuntien rahoituksella, maksuosuudet täsmentyvät

o   STMn rahoittaman Keski-Uudenmaan kuntien yhteisessä ruoka-apuhankkeessa työskentelevän hankekoordinaattorin tehtävänä on koota yhteen alueella toimivia ruoka-aputoimijoita, edistää ja ylläpi-tää alueellista yhteistyötä sekä yhteistyötä kuntien ja hyvinvointialueen kanssa. Hankekoordinaattori on yhteyshenkilönä hankehallinnoijan, hankekumppaneiden ja osatoteuttajien välillä. Koordinaattori tutustuu hankkeessa mukana olevien ruoka-aputoimijoiden toimintaan, olemassa oleviin verkostoihin ja toimii yhteistyössä edistäen tavoitteiden toteutumista. Koordinaattori tuntee ruoka-aputoiminnan erityispiirteitä sekä paikallisia yhteisöjä ja toimijoita. Hankekoordinaattorin työn tavoitteena on vahvistaa ruoka-avun asiakkaiden osallisuutta ja hyvinvointia tuomalla yhteen yhdistys- ja vapaaehtoistoimijoiden, hyvinvointialueen ja kuntien palveluita parantaen niiden saavutettavuutta.

o   Koordinaattori vastaa hankkeen tavoitteiden edistämisestä ja suunniteltujen toimenpiteiden toteutuksesta yhdessä hankekumppaneiden ja yhteistyötahojen kanssa. Hän vastaa myös sidosryhmätyöskentelystä, hankehallinnoinnista, viestinnästä, toiminnan arvioinnista, tilastoinnista ja raportoinnista rahoittajalle. Koordinaattori kerää tarvittavia seurantatietoja hankkeen osatoteuttajilta. Hankekoordinaattori toimii hankkeen ohjausryhmän valmistelijana ja sihteerinä.

o   Soveltuva korkeakoulututkinto

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Heidi Hagman, kehittämispäällikkö, heidi.hagman@tuusula.fi

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta päättää

  • antaa lausunnon kunnanhallitukselle talousarvioesityksestä v. 2024, taloussuunnitelmasta vv. 2024 – 2028 sekä investointiohjelmasta vv. 2024 – 2028 
  • esittää, että perustetaan hankekoordinaattorin määräaikainen tehtävä ajalle 1.12.2023-31.12.2024.

Päätös

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta päätti

  • antaa lausunnon kunnanhallitukselle talousarvioesityksestä v. 2024, taloussuunnitelmasta vv. 2024 – 2028 sekä investointiohjelmasta vv. 2024 – 2028
  • esittää, että perustetaan hankekoordinaattorin määräaikainen tehtävä ajalle 1.12.2023-31.12.2024
  • esittää, että talousarvioon lisätään 40 000 € nuorille suunnattua teemallista osallistuvaa budjetointia varten.​​​​
    Kohdennetun osallistuvan budjetoinnin tarkoituksena on suunnata määräraha erityisesti tukea tarvitseviin ja erityistä huolta aiheuttaviin nuoriin kohdistuviin toimenpiteisiin. Osallistuvan budjetoinnin prosessi suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä nuorten ja ammattilaisten kanssa. Tavoitteena on löytää uusia keinoja kohderyhmän tavoittamiseen ja osallistamiseen sekä vaikuttavat toimenpiteet nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ja pahoinvoinnin ehkäisemiseksi. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta pidetään ajan tasalla prosessin eri vaiheissa.