§ 96 Uudenmaan kulttuuriasiantuntijaryhmä, varajäsenen nimeäminen

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-1979

Päätöspäivämäärä

22.9.2023

Päätöksen tekijä

Sivistysjohtaja

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö § 17

Kuvaus

Uudenmaan liitto kokoaa maakunnallista kulttuuriyhteistyötä, valvoo alueen monipuolisen kulttuurityön etuja sekä verkottaa alueen toimijoita yhteistyöhön. Liitto kannustaa toimijoita toteuttamaan Uudenmaan yhteistä kulttuuristrategiaa sekä kehittää toimenpiteitä, joilla kulttuurin asemaa maakuntahallinnossa vahvistetaan. Lisäksi se kokoaa, tuottaa ja jalostaa alueellista kulttuuritietoa.

Uudenmaan liitolla on lakisääteinen rooli edistää kulttuuria osana maakunnallista strategiatyötä, vahvistaa maakunnallista identiteettiä ja asukkaiden osallistumista maakunnan kehittämiseen. Luoville aloille rakennetaan myös ohjelmaa, joka tähtää alan toiminnan ilmastopäästöjen vähentämiseen.

Uudenmaan liiton johdolla kokoontuva Uudenmaan kulttuurin asiantuntijaryhmä edustaa kulttuurin osaamista maakunnan suunnittelussa. Ryhmä seuraa kulttuuritoimialojen kehitystä sekä linjaa ja tekee aloitteita kannanotoiksi, toimenpiteiksi ja rahoittajayhteistyössä käsiteltäviksi asioiksi. Se myös levittää hyviä käytäntöjä kuntien ja muiden edustettuina olevien yhteisöjen välillä.

Uudenmaan liiton kulttuuriasiantuntija Katriina Rosavaara pyytää Tuusulan kuntaa nimeämään kulttuuri- ja museotoimenjohtajalle varajäsenen Uudenmaan kulttuuriasiantuntijaryhmään.

Kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen esittää, että varajäseneksi nimetään kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski.

 

Päätös

Päätän nimetä kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnusen varajäseneksi Uudenmaan kulttuuriasiantuntijaryhmään kulttuurituottaja Jaana Hopeakosken.

Allekirjoitus

Tiina Simons, sivistysjohtaja

Organisaatiotieto

Sivistys