Kuntakehityslautakunta, kokous 30.5.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 72 Muut asiat

Perustelut

Yleiskaava 2040,​ ehdotuksen esittely

Henna Lindström esitteli lyhyesti yleiskaavaehdotuksessa osoitetut asumisen laajenemisalueet,​ kylien merkintä ja liikenneverkko. Anne Vähätalo esitteli kulttuuriympäristö-​teemaa,​ joka perustuu laadittuun Kulttuurimaisema – ja rakennuskantaselvitykseen. Maanomistajia kuullaan parhaillaan yleiskaava-​alueelta löydetyistä luontoarvoista. Luontoarvojen käsittelyperiaatteet esitteli Terhi Wermundsen ja Metsäkeskuksen projektipäällikkö Mika Salmi piti  tässä yhteydessä puheenvuoron.   

Alustava yleiskaavaehdotuksen aineisto löytyy kunnan nettisivuilta: Etusivu › Asuminen ja ympäristö › Kaavoitus ja maankäyttö › Tuusulan yleiskaava 2040 › Ehdotusvaihe,​ osoitteessa: https://www.tuusula.fi/sivu.tmpl?sivu_​id=7163,​ sekä liitteenä.

Kuntasuunnittelun toiminnan esittely

Kuntasuunnittelun tulosalue käsittää maankäytön,​ kaavoituksen ja paikkatiedon yksiköt,​ joiden työstä ja osaamisesta suuri osa ei tule valitettavasti luottamushenkilöiden tai kuntalaisten tietoon.  Asko Honkanen esitteli kuntasuunnittelun tulosalueen  lyhyesti erityisesti em. osin.

Hyrylän liikekeskuksen sijainnin valinnan valmistelutilanne

Asko Honkanen kävi läpi Hyrylän liikekeskuksen,​ kunnan toimintojen ja asumista yhdistävän ns. hybridikorttelin sijaintivaihtoehtojen arviointityön tilannetta.

 

Merkittiin, että Arto Lindberg poistui kokouksesta  klo 17.55  ja  Päivi Hämäläinen klo 19.11, Jussi Salonen saapui kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana klo 18.59.

 

 

Päätös

Merkittiin tiedoksi