Tekninen lautakunta, kokous 18.9.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 79 Talvikunnossapito Tuusulan kunnan kiinteistöjen alueilla vuosille 2018-2021, hankintapäätös

TUUDno-2018-1131

Valmistelija

  • Atso Vesa, kiinteistönhoitopäällikkö

Perustelut

Esittely ja hankinnan kohde

Tuusulan kunta / Tilakeskus on pyytänyt tarjouksia alueen kiinteistöjen talvikunnossapidosta  tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Työn sisältö on kuvattu tarjouspyynnön liitteenä olevassa palvelukuvauksessa (liite 1). Kiinteistöt on jaettu kymmeneen (10) alueeseen, joihin kuuluu useampi kiinteistö. Tarjouspyynnön liitteessä 2 on kohdeluettelo. Kiinteistöjen talvikunnospitotöitä tekemään valitaan yksi toimija per alue. Tarjoaja voi tarjota joko yhteen tai useampaan alueeseen. Tilaajalla on oikeus lisätä tai vähentää sopimusurakoitsijan aluetta enintään 25 % sopimuskauden aikana.

Sopimuskauden alkamisaika on 1.10.2018 ja päättymisaika 30.4.2021. Yksi (1) yhden (1) vuoden optiokausi mahdollinen. Tilaaja päättää option käyttöönotosta erikseen kolme (3) kuukautta ennen optiokauden alkamista. Optiokaudesta tehdään kirjallinen päätös.

Hankintailmoitus on julkaistu tarjouspalvelu.fi ja TED-tietokannassa 12.7.2018 ja ilmoituksen numero on 191851. Hankintamenettely oli avoin ja tarjousten vertailuperusteena  oli halvin hinta. Kyseessä on EU-hankintarajan ylittävä palveluhankinta. Hankinnassa noudatetaan julkisista hankinnoista ja käyttöoikeusopimuksista annettua lakia (1397/2016).

Hankinnan arvioitu kokonaisarvo vuositasolla on noin 300 00 euroa alv 0 %. Hankinnan arvo ylittää hankintalain 25 §:n kansallisen kynnysarvon tai 26 §:ssä ilmoitetun Eu-kynnysarvon  hankintalain 13§:n mukaisen kynnysarvon.

Tarjousten käsittely

Tarjousten avaamisen jälkeen suoritettiin määräajassa saapuneiden tarjousten tarkistus ja arviointi. Tarjousten käsittely ennen vertailua on kolmivaiheinen, ensin avataan saapuneet tarjoukset ja tämän jälkeen tarkistetaan tarjousten tarjouspyynnönmukaisuus ja tarjoajien kelpoisuusehtojen täyttyminen. Tarjouspyynnön vastaiset tarjoukset hylätään ja vaatimukset täyttävät tarjoukset otetaan mukaan tarjousvertailuun.

Tarjousten avaus, tarjouspyynnönmukaisuus ja tarjoajien kelpoisuus

Tarjouksia saatiin määräaikaan 17.8.2018 klo 12.00 mennessä kuusi (6) kappaletta. Tarjoukset avattiin suljetussa tilaisuudessa 20.8.2018 hankintayksikön tiloissa. Määräajan jälkeen saapuneita tarjouksia ei ollut.

Avaamisen jälkeen suoritettiin määräajassa saapuneiden tarjousten tarkistus ja arviointi. Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia ja tarjoajat täyttivät tarjouspyynnössä kohdassa Tarjouspyynnön muut ehdot, pyydetyt kelpoisuusehdot.

Tarjoajilla oli mahdollisuus esittää tarjouspyyntöön liittyviä lisäkysymyksiä. Määräaikaan 3.8.2018 kello 16.00 mennessä kysymyksiä esitettiin, joihin vastattiin tarjouspalvelu.fi:n kautta kaikille tarjoajille 7.8.2018.

Tarjousvertailu

Tarjouspyynnössä oli kerrottu, että kiinteistöt on jaettu kymmeneen (10) alueeseen, joihin kuuluu useampi kiinteistö. Tarjouspyynnön liitteessä 2 on kohdeluettelo. Kiinteistöjen talvikunnospitotöitä tekemään valitaan yksi toimija per alue. Tarjoaja voi tarjota joko yhteen tai useampaan alueeseen. Tilaajalla on oikeus lisätä tai vähentää sopimusurakoitsijan aluetta enintään 25 % sopimuskauden aikana.

Tarjousten vertailuperusteena on halvin hinta, koska hankinnan kohteelle on määritelty riittävän korkeat laadulliset vähimmäisvaatimukset, jolloin vertailtavaksi jää ainoastaan hinta.

Hankintapäätös

Alueille 1,4,5 ja 7 halvimman hinnan on tarjonnut YIT Infra Oy

Alueille 2,3 ja 6 halvimman hinnan on tarjonnut Lemmelän Koneet Oy

Alueille 8,9 ja 10 halvimman hinnan on tarjonnut Actinord Finland Oy

Hankintapäätöksen tiedoksianto ei merkitse sopimuksen syntymistä. Valittujen tarjoajien kanssa tehdään erillinen kirjallinen hankintasopimus, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman. Sopimus voidaan solmia aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut päätöksen valitusosoituksineen tiedoksi.

Toimivalta

Tuusulan kunnanvaltuuston 11.12.2017  § 223  hyväksymän hallintosäännön  toimivaltasäännösten mukaan  lautakunta päättää hankinnoista, joiden arvo on vähintään 200.000 euroa.

Tarjouspyyntö, tarjousten avauspöytäkirjat sekä  tarjoukset ovat nähtävillä kokouksessa.

Lisätiedot:

Atso Vesa, atso.vesa(at)tuusula.fi, p. 040 314 2246

Liitteet:

Tarjouspyyntö, avauspöytäkirja, vertailu-, kelpoisuus-, ja tarjouspyynnönmukaisuustaulukot

Ehdotus

Esittelijä

  • Ritva Lappalainen, projektijohtaja

Tekninen lautakunta päättää

  • valita tarjouskilpailussa kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneet tarjoajat toteuttamaan hankinta:

    Alueille 1,4,5 ja 7 YIT Infra Oy

    Alueille 2,3 ja 6 Lemmelän Koneet Oy

    Alueille 8,9 ja 10 Actinord Finland Oy

  • oikeuttaa kuntakehitysjohtajan allekirjoittamaan hankintasopimus sekä mahdollinen väliaikainen hankintasopimus, mikäli hankintapäätöksestä valitetaan markkinaoikeuteen
     
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

 

Atso Vesa toimi asiantuntijana kokouksessa tämän asian käsittelyn aikana.

Tiedoksi

tarjoajat, pormestari, hankintapalvelut, tilakeskus