Tekninen lautakunta, kokous 20.9.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 121 Nuorisovaltuuston edustajan osallistuminen teknisen lautakunnan kokouksiin

Perustelut

Tuusulan nuorisovaltuuston tehtävänä on tuoda nuorten ääntä kuuluviin ja vaikuttaa yhteisiin asioihin. Nuorisovaltuusto myös järjestää ja on mukana erilaisissa tapahtumissa. Nuorisovaltuutetut ovat noin 13 - 18-vuotiaita tuusulalaisia nuoria. Mukaan valitaan joka syksy vaaleilla kahdeksan uutta jäsentä ja valtuutettujen toimikausi on kaksivuotinen. Nuva on aktiivisille nuorille, jotka ovat kiinnostuneita nuorten asioista ja haluavat vaikuttaa.

Nuorisovaltuusto kokoontuu pääsääntöisesti nuorisotiloilla eri puolilla Tuusulaa. Valtuuston kokoukset ovat julkisia.

Nuorisovaltuuston perustehtävä on nuorten kuuleminen ja nuoriin liittyvään päätöksentekoon vaikuttaminen. Nuorisovaltuusto on osoittanut aktiivisuutensa ja kykynsä toimia Tuusulan nuorten hyväksi ja äänitorvena nuoria koskevissa asioissa. Nuorisovaltuuston jäsenet edustavat valtuustossa, lautakunnissa, sekä lapsi- ja perheasianneuvostossa.

Nuorisovaltuustolla oli kokous 5.9.2017, jossa valittiin uudet lautakuntaedustajat. Teknisen lautakunnan edustajiksi valittiin Moona Harmanen (pohjois-Tuusula) ja Leevi Virtanen (etelä-Tuusula).

Hallintosäännön 113 §:n mukaan nuorisovaltuusto voi nimetä lautakuntien kokouksiin edustajansa, jolla on läsnäolo- ja puheoikeus.
Ko. säännös tarkoittaa minimissään 1 edustajaa, mutta lautakunta voi päättää myös useammasta edustajasta.

Nuorisovaltuuston aloitteesta nuorisolautakunnan edustajille lautakunnissa on valittu lautakuntakummi, jonka tehtävänä on tukea nuorisovaltuuston jäsenten osallistumista lautakuntatyöskentelyyn.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää

  • myöntää kahdelle nuorisovaltuuston edustajalle puhe- ja läsnäolo-oikeuden teknisen lautakunnan kokouksissa
  • valita keskuudestaan lautakuntakummin nuorisovaltuuston edustajille kuluvan nuorisovaltuustokauden ajaksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin ja tekninen lautakunta päätti valita lautakuntakummiksi Cecilia Veikkolaisen.