Kunnanhallitus, kokous 15.5.2023

§ 192 Tilapalvelupäällikön viran täyttäminen

TUUDno-2023-527

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Satu Kuivasto, henkilöstöjohtaja, satu.kuivasto@tuusula.fi

Perustelut

Tilapalvelupäällikkö Mikko Simpanen on irtisanoutunut ja hänen virkasuhteensa päättyy 31.3.2023. Simpanen siirtyy toisen työnantajan palvelukseen. 

Tuusulan kunnan hallintosäännön 6 luvun 36 §:n (toimivalta henkilöstöasioissa) nojalla kunnanhallitus päättää tilapalvelupäällikön viran haettavaksi julistamisesta ja valitsee palvelualuepäällikkönä toimivan tilapalvelupäällikön.Tuusulan kunnan hallintosäännön 3 luvun § 18 mukaisesti palvelualuepäällikkö vastaa palvelualueen toiminnasta ja taloudesta sekä johtavaa ja kehittää toimintaa toimialuejohtajan alaisuudessa. 

Viran kelpoisuusehdoksi ehdotetaan virkaan soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa sekä vahvaa kokemusta esimiestoiminnasta, kiinteistöjohtamisesta ja rakennuttamisesta. Lisäksi edellytetään suomen kielen hyvää ja ruotsin kielen tyydyttävää taitoa. Virassa menestyminen edellyttää käytännössä hyviä yhteistyötaitoja, kokemusta palvelujen hankinnasta ja talouden johtamisesta, hankesuunnittelusta ja projektinjohdosta, sisäisten ja ulkoisten vuokrien määrittämisestä sekä kiinteistökannan kehittämistoiminnasta. Kokemus talonrakennushankkeiden eri urakointimuodoista on hakijalle eduksi.

Palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät kuntien teknisten sopimuksen (TS) mukaisesti. Hakija voi esittää palkkatoivomuksensa.
Virkaa täytettäessä tulee ottaa huomioon tasa-arvolain säännökset ja kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 12 §:n syrjintäkielto sekä perustuslaissa säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 4 §:n mukaan virkasuhteeseen ottaminen edellyttää julkista hakumenettelyä. Hakuaika on vähintään 14 kalenteripäivää siitä, kun ilmoitus on julkaistu kuntalain 108 §:ssä säädetyllä tavalla.

Ilmoitus on tarkoitus julkaista kunnan verkkopalvelujen lisäksi, työvoimahallinnon verkkopalvelussa, LinkedIn-verkkopalvelussa ja muissa erikseen valittavissa kanavissa.

Ehdotus

Esittelijä

Kalle Ikkelä, pormestari, kalle.ikkela@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • myöntää Mikko Simpaselle eron tilapalvelupäällikön virasta 1.4.2023 lukien
  • julistaa tilapalvelupäällikön viran haettavaksi
  • että kelpoisuusvaatimuksena tilapalvelupäällikön virkaan on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä vahva kokemus esimiestoiminnasta, kiinteistöjohtamisesta ja rakennuttamisesta. Lisäksi edellytetään suomen kielen hyvää ja ruotsin kielen tyydyttävää taitoa. Virassa menestyminen edellyttää hyviä yhteistyötaitoja, kokemusta palvelujen hankinnasta ja talouden johtamisesta, hankesuunnittelusta ja projektinjohdosta, sisäisten ja ulkoisten vuokrien määrittämisestä sekä kiinteistökannan kehittämistoiminnasta. Kokemus talonrakennushankkeiden eri urakointimuodoista on hakijalle eduksi
  • julkaista viran kunnan verkkopalvelujen lisäksi, työvoimahallinnon verkkopalvelussa, LinkedIn-verkkopalvelussa ja muissa erikseen valittavissa kanavissa
  • valtuuttaa kansliapäällikön päättämään tarkemmin rekrytointiprosessin sisällöstä.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Virpi Sailas, kansliapäällikkö, virpi.sailas@tuusula.fi

Perustelut

Tilapalvelupäällikkö Mikko Simpanen irtisanoutui virastaan toisen työnantajan palvelukseen siirtymisen vuoksi ja hänen virkasuhteensa päättyi 31.3.2023. Tuusulan kunnanhallitus myönsi tilapalvelupäällikkö Mikko Simpaselle eron ja julisti tilapalvelupäällikön viran haettavaksi kokouksessaan 6.3.2023 § 98.

Tuusulan kunnan hallintosäännön 18 §:n mukaisesti palvelualuepäällikkö vastaa palvelualueen toiminnasta ja taloudesta sekä johtaa ja kehittää toimintaa toimialuejohtajan alaisuudessa. 

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä vahva kokemus esimiestoiminnasta, kiinteistöjohtamisesta ja rakennuttamisesta. Lisäksi edellytettiin suomen kielen hyvää ja ruotsin kielen tyydyttävää taitoa. Virassa menestyminen edellyttää hyviä yhteistyötaitoja, kokemusta palvelujen hankinnasta ja talouden johtamisesta, hankesuunnittelusta ja projektinjohdosta, sisäisten ja ulkoisten vuokrien määrittämisestä sekä kiinteistökannan kehittämistoiminnasta. Kokemus talonrakennushankkeiden eri urakointimuodoista katsottiin hakijalle eduksi.

Palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät kuntien teknisten sopimuksen (TS) mukaisesti. 

Virkaa täytettäessä tulee ottaa huomioon tasa-arvolain säännökset ja kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 12 §:n syrjintäkielto sekä perustuslaissa säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 4 §:n mukaan virkasuhteeseen ottaminen edellyttää julkista hakumenettelyä. 

Viran hakuaika oli 9.3.-5.4.2023. Ilmoitus julkaistiin kunnan verkkopalvelujen lisäksi, työvoimahallinnon, Rekrytointi.com:n ja Kuntarekryn ja LinkedIn-verkkopalvelussa. Rekrytoinneissa hyödynnettiin myös suorahakumenettelyä. Suorahakumenettelyssä kuntaa avusti Mercuri Urval Oy. 

Virkaan tuli määräajassa 18 hakemusta. Hakijoista ansiovertailun perusteella neljä (Kai Lange, Tanja Parvikoski, Marko Salmela ja Katarina Zaitseva) kutsuttiin ensimmäiselle haastattelukierrokselle. Haastattelut pidettiin 11.-14.4.2023. Haastattelijoina toimivat kansliapäällikkö Virpi Sailas ja vt. kuntakehitysjohtaja Petri Juhola. 

Haastatteluryhmä päätti yksimielisesti lähettää ansiovertailun ja haastattelun perusteella kaksi hakijoista henkilöarviointeihin. Henkilöarviointeihin lähetettiin Kai Lange ja Tanja Parvikoski. Henkilöarvioinnit toteutti Eezy Personnel Oy.  

Henkilöarvioinnin jälkeen järjestettiin toinen haastattelukierros 8.5.2023 ja siihen kutsuttiin Kai Lange. Haastattelijoina toimivat aiemman haastatteluryhmän lisäksi valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg, pormestari Kalle Ikkelä, apulaispormestari Tuija Reinikainen, apulaispormestari Jari Immonen, valtuuston 2. varapuheenjohtaja Jari Anttalainen sekä henkilöstöjohtaja Satu Kuivasto ja kuntakehitysjohtaja Pirjo Siren.

Haastatteluryhmä esittää yksimielisesti, että virkaan valitaan Kai Lange, joka on osaamisen, koulutuksen, työkokemuksen, haastattelujen sekä henkilöarviointien perusteella tehtävään sopivin. Haastattelujen ja henkilöarvioinnin perusteella Kai Langea voidaan pitää myös henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään soveltuvana. 

Tuusulan kunnan hallintosäännön 6 luvun 36 §:n (toimivalta henkilöstöasioissa) nojalla kunnanhallitus valitsee palvelualuepäällikkönä toimivan tilapalvelupäällikön.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kalle Ikkelä, pormestari, kalle.ikkela@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • ​​​​valita tilapalvelupäällikön toistaiseksi voimassa olevaan virkaan diplomi-insinööri Kai Langen
  • että Kai Langelle maksetaan viran hoidosta tehtäväkohtaista palkkaa 5 571,71 euroa kuukaudessa
  • että viran täytössä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa
  • todeta, että virkavaali on ehdollinen ja se vahvistetaan, kun valittu on toimittanut hyväksytyn todistuksen terveydentilastaan
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän pykälän osalta heti kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Puheenjohtajan avattua asian käsittelyyn, Kai Lange esittäytyi kunnanhallitukselle.

Tiedoksi

Lange Kai, muut hakijat, henkilöstöpalvelut, kasvu- ja ympäristö