Konsernijaosto, kokous 5.6.2023

§ 32 Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus Oy Keuke, yhtiökokous 14.6.2023, hallitusjäsenehdokkaan valinta

TUUDno-2023-1392

Perustelut

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuke on toiminut vuodesta 1998 alkaen seudullisena kehittämisyhtiönä. Yhtiön tehtävänä on lisätä toiminta-alueensa hyvinvointia luomalla edellytyksiä uuden elinkeinotoiminnan ja uusien työpaikkojen syntymiselle sekä olemassa olevien yritysten menestyksekkäälle toiminnalle. Tätä tehtäväänsä yhtiö toteuttaa tuottamalla yritysneuvonta- ja kehittämispalveluja Järvenpään, Karkkilan, Keravan, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan kuntien alueella toimiville yrityksille.

Kehittämiskeskuksen omistus jakautuu alueen yksityisten ja julkisten toimijoiden kesken. Yhtiön julkisia omistajatahoja ovat Järvenpään, Karkkilan ja Keravan kaupungit sekä Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan kunnat.  

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuken varsinainen yhtiökokous pidetään 14.6.2023. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 8 §:n mukaan varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat.  

Yhtiöjärjestyksen 5 §:n mukaan yhtiön hallitukseen valitaan 5–7 jäsentä, jotka edustavat elinkeinojen ja niiden kehittämisen sekä kuntien toiminnan asiantuntemusta. Päättyvällä kaudella kuntien edustajat hallituksessa olivat pääosin kehitysjohtajia tai elinkeinovastaavia, millä kokoonpanolla on tarkoituksenmukaista myös jatkaa. Tuusulan edustajana Keuken hallituksessa on toiminut elinvoimajohtaja Kristiina Salo.

Ehdotus

Esittelijä

  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Konsernijaosto päättää

  • nimetä ehdokkaan Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuken hallitukseen
  • antaa mahdolliset muut ohjeet yhtiökokousedustajalle.

Päätös

Konsernijaosto päätti

  • nimetä elinvoimajohtaja Kristiina Salon Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuken hallitukseen
  • antaa mahdolliset muut ohjeet yhtiökokousedustajalle

Tiedoksi

Kristiina Salo, Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuke