Valtuustoasiain valmistelutoimikunta, kokous 20.11.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Edunvalvontasuunnitelma

TUUDno-2018-1509

Valmistelija

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunnan rooli edunvalvonnassa korostuu toimintaympäristön muuttuessa. Kuntalaisten kannalta keskeisten palvelujen sisällöistä ja elinvoimaan liittyvistä asioista päätetään yhä laajemmissa kokonaisuuksissa ja yhteistyöverkostoissa. Tuusulan on syytä selkeyttää yhteistä käsitystä edunvalvonnan tavoitteista ja toimenpiteistä. Edunvalvonta on pitkäjänteistä työtä – on päästävä valmistelun alkulähteille! Edunvalvonta vaatii tuekseen systemaattista työtä, kuten kattavia tausta- ja asiantuntijaselvityksiä. Organisaation kaikki tasot on saatava mukaan edunvalvontatyöhön. 

Luonnos edunvalvontasuunnitelmaksi on laadittu keväällä 2018. Suunnitelmaa tarkennetaan loppuvuonna 2018. Keskeisistä edunvalvonnan kohteista laaditaan toimenpidesuunnitelma ja vastuumatriisi. Edunvalvontasuunnitelmaa ja edunvalvonnan keskeistä sisältöä/aiheita on esitelty valtuustoeseminaarissa 1.11.2018. Tarkennettu edunvalvontasuunnitelman raami tuodaan valtuuston käsiteltäväksi 10.12.2018.

Liitteenä on valtuustoseminaarissa esitellyt aiheet edunvalvonnan aiheiksi. Kokouksessa esitellään alustavaa ehdotusta edunvalvonnan raamiksi.

Ehdotus

Valtuustoasiain valmistelutoimikunta merkitsee asian tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.