Valtuustoasiain valmistelutoimikunta, kokous 13.11.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Hallintosäännön muuttaminen

TUUDno-2017-570

Valmistelija

  • Tuula Hyttinen

Perustelut

Voimassaoleva hallintosääntö on hyväksytty 7.12.2016, ja se tuli voimaan 1.6.2017. Hallintosääntöön tehtiin muutoksia kuntakehityslautakunnan ja kasvatus- ja sivistyslautakunnan jäsenmäärän osalta 4.9.2017.

Hyvinkään ja Järvenpään kaupungit sekä Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten ja Tuusulan kunnat ovat perustaneet vapaaehtoisen Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän. Kuntayhtymää koskeva perussopimus tuli voimaan 21.6.2017. Perussopimuksen mukaisesti sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kuntayhtymälle 1.1.2018.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuun siirtyminen Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymälle ja järjestämis- ja tuottamissopimuksen solmiminen edellyttävät muutoksia hallintosääntöön sosiaali- ja terveyslautakunnan ja sosiaali- ja terveystoimialan viranhaltijoiden tehtävien osalta.

Hallintosäännön mukaan asiat käsitellään konsernijaostossa kansliapäällikön esittelystä. Konsernijaosto on järjestäytymiskokouksessaan päättänyt, että talousjohtajalla on läsnäolo-oikeus jaoston kokouksessa.Tarkoituksenmukaista on, että talousjohtaja toimii jaoston esittelijänä.

Luottamushenkilöiden kokouspalkkioita on tarkistettu viimeksi v. 2009 alusta vuosipalkkioita ja seminaareista maksettavia palkkioita lukuun ottamatta. Kokouspalkkioita on nyt tarkoitus korottaa siten, että valtuuston ja kunnanhallituksen kokouksista maksettavat palkkiot korotetaan 80 eurosta 100 euroon (lähikunnissa 96 euroa–115 euroa) ja  lautakuntien kokouksista maksettavat palkkiot  60 eurosta 80 euroon (lähikunnissa 70 euroa–95 euroa). Vaikuttamistoimielinten eli neuvostojen, nuorisovaltuuston ja kehittämisverkostojen ydintiimien kokouspalkkiot ovat esityksen mukaan 60 euroa. Luottamushenkilöiden palkkioita ja korvauksia koskevaan lukuun on syytä tehdä myös joitakin täsmennyksiä.

Lisäksi hallintosääntöön on tarkoituksenmukaista tehdä joitakin muutoksia selkeyttämään päätöksentekoa henkilöstöasioissa sekä maankäytössä ja rakentamisessa. 

Sovitun aikataulun mukaan kunnanhallitus tekee ehdotuksen valtuustolle 20. tai 27.11. pidettävässä kokouksessa, ja valtuusto päättää asiasta 11.12.2017.

 

Ehdotus

Toimikunta merkitsee asian tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.