Kunnanhallitus, kokous 29.4.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 155 Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet 2020, lausunto

TUUDno-2019-684

Valmistelija

  • Erkki Vähämäki, turvallisuuspäällikkö, erkki.vahamaki@tuusula.fi

Perustelut

Keski-Uudenmaan alueen pelastustoimen yhteistoimintasopimuksen kohdassa 12. Talouden hoito, määritellään, että Vantaan kaupunginvaltuusto asettaa ja hyväksyy Keski-Uudenmaan pelastustoimen Iiikelaitoksen toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet pelastuslaitoksen johtokunnan esityksestä sopijakuntia kirjallisesti kuultuaan kunkin kalenterivuoden toukokuun Ioppuun mennessä.

Johtokunta hyväksyy talousarvion ja -suunnitelman sekä talousarvion käyttösuunnitelman. Johtokunnan päätökseen talousarvion ja -suunnitelman hyväksymisestä ei Vantaan kaupunginhallituksella ole otto-oikeutta. Vantaan kaupungin hallintosäännön mukaan kaupunginvaltuusto asettaa Iiikelaitokselle sitovat tavoitteet. Pelastuslaitoksen sitovia eriä Vantaan talousarviossa ovat olleet IiikeyIi-/alijäämä ja investoinnit.

Pelastuslaitoksen johtokunta on kokouksessaan 26.3.2019 päättänyt Iähettää esityksen Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen toiminnallisista ja taloudellisista tavoitteista vuodelle 2020 alueen kuntiin lausunnolle. Johtokunta pyytää kuntia toimittamaan Iausuntonsa 3.5.2019 mennessä Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselle.

Tuusulan kunnan lausunto pelastustoimen toiminnallisiin ja taloudellisiin tavoitteisiin 2020

Pidämme esitettyä kuntaosuuksien kasvua korkeana huomioon ottaen alueen kuntien kireä taloustilanne. Kerava-Tuusulan paloaseman käyttöönotto on kasvattanut huomattavasti Tuusulan kuntaosuutta. Odotamme uuden paloaseman käyttöönoton myötä saavutettavan myös toiminnallista tehokkuutta ja kustannussäästöjä.
Vaikka maakunta- ja sote -uudistus kaatui, näemme hyvänä asiana, että Uudenmaan alueen pelastuslaitosten yhteistyötä ylläpidetään. Tämä varmistaa hyvät valmiudet pelastustoimen muutoksiin tulevaisuudessa.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen alustava toimintasuunnitelma toistaa viime vuoden linjaa toiminnan painopisteissä. Asiakasvaikuttavuuden ja tavoitteellisuuden osalta tulisi ottaa asumisturvallisuus yhdeksi kärkitavoitteeksi. Keski-Uudenmaan alueella on runsaasti pientaloasumista sekä ikäihmisiä, joille voisi esimerkiksi kohdentaa asumisturvallisuuteen liittyvän kampanjan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • antaa perusteluosan mukaisen lausunnon.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos, talousjohtaja

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.