Kunnanhallitus, kokous 18.3.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 96 Rykmentinpuiston taloudellinen tarkastelu

TUUDno-2019-557

Valmistelija

  • Tuomo Sipilä, ohjelmapäällikkö

Perustelut

Rykmentinpuiston laskennallinen taseyksikkö on perustettu valtuuston päätöksellä 7.12.2016. Samalla päätettiin, että avaava tase muodostetaan vuoden 2016 tilinpäätöstietojen pohjalta.

Laskennallinen taseyksikkö on ollut nyt käytössä vähän yli kaksi vuotta. Investointeja on vuosina 2017 ja 2018 tehty yhteensä noin 9,4 miljoonaa euroa. Tuloja on tullut samalla aikavälillä myyntiajankohdan mukaan laskettuna noin 5,0 miljoonaa euroa.

Pidemmän aikavälin taloudellinen tarkastelu osoittaa, että nykyisten hyväksyttyjen asemakaavaluonnosalueen asemakaava-alueiden sekä Rykmentinpuiston 3 -työpaikka-alueen asemakaavaluonnosalueen kehittäminen on kunnalle taloudellisesti kannattavaa. Arvioon liittyy osin merkittäviäkin taloudellisia kustannusriskejä, mm. liittyen Itäisen ohikulkutien rakentamiseen, maakaasuputkeen siirtämiseen sekä aukioiden rakentamiseen. Nämä riskit ovat kuitenkin pääosin hallittavissa ja tulevat perustumaan kunnan omaan päätöksentekoon. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättä

  • merkitä asian tiedoksi.

Päätös

Kunnanhallitus päätti

  • palauttaa asian uudelleen valmisteluun.

 

Tuomo Sipilä oli asiantuntijana kokouksessa.

Tiedoksi

Tuomo Sipilä

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.