Kunnanhallitus, kokous 15.10.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 343 Isokarhunkierto, asemakaavaehdotus nro 3587

TUUDno-2018-1319

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Pia Sjöroos, kaavoituspäällikkö

Perustelut

Perustelut

Isokarhunkierron kaavamuutos on ilmoitettu vuoden 2018 kaavoituskatsauksessa, joka on jaettu jokaiseen talouteen Tuusulassa. Kaavoitus on tullut vireille 21.3.2018. Asemakaavaprosessissa on käytetty hyväksi MRL 63 §:n 2. momenttia, jonka mukaan osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa ei tarvitse laatia vaikutuksiltaan vähäisissä asemakaavan muutoksissa. Kaavatyö on vähäinen ja vain kaavamerkintöjä koskeva tekninen muutos.

Asemakaavan muutos sijoittuu Rykmentinpuistoon, Puustellinmetsän asemakaava-alueelle ja vuoden 2020 asuntomessualueelle. Puustellinmetsän asemakaavan tavoitteena oli mahdollistaa monipuolinen asuntotarjonta ja joustavat lähipalvelut. Voimassa olevassa kaavassa osa korttelista on asuinrakennusten korttelialuetta A-2, rakennusoikeus 1 600 k-m2 ja osa yleisten rakennusten korttelialuetta Y, rakennusoikeus 1 200 k-m2. Kaavamuutoksella koko kortteli muutetaan palvelu- ja asuinrakennusten korttelialueeksi (PA-1). Korttelin kokonaisrakennusoikeus säilyy samana, 2 800 k-m2, josta asuinrakentamiseen saa käyttää enintään 50 %. Nykyisessä suunnitelmassa palvelurakentamisen määrä kasvaa maksimissaan 200 k-m2 voimassa olevaan kaavaan verrattuna. Korttelin suurin sallittu kerrosluku säilyy samana, III.

Kuntakehitysjohtaja on tehnyt 3.1.2018 suunnittelualuetta koskevan tontinvaruspäätöksen Hoivatilat Oyj:lle, joka toteuttaa kohteen vuoden 2020 asuntomessuille. Kunta omistaa suunnittelualueen ja siitä saatavat maanmyyntitulot riippuvat valitusta toteutusmuodosta. Kaavaratkaisu on tehty kunnan aloitteesta. Kaavaratkaisun sisältö on neuvoteltu Hoivatilat Oyj – UKI Arkkitehdit Oy:n kanssa.

Ehdotus

Esittelijä

Asko Honkanen, kuntasuunnittelupäällikkö, asko.honkanen@tuusula.fi

Kuntakehityslautakunta päättää ehdottaa kunnanhallitukselle, että kunnanhallitus päättää

  • hyväksyä laaditun Isokarhunkierron asemakaavaehdotuksen
  • asettaa asemakaavan muutosehdotuksen MRA 27 §:n mukaisesti julkisesti nähtäville.

Lisäksi kuntakehityslautakunta päättää

  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Pia Sjöroos, kaavoituspäällikkö

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • hyväksyä laaditun Isokarhunkierron asemakaavamuutosehdotuksen
  • asettaa asemakaavan muutosehdotuksen MRA 27 §:n mukaisesti julkisesti nähtävillä.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

kaavoitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.