Kunnanhallitus, kokous 1.10.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 324 Kiinteistö Oy Hyrylän ostoskeskus, yhtiön purkaminen vapaaehtoisen selvitystilannemenettelyn kautta

TUUDno-2018-1294

Valmistelija

  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Perustelut

Kiinteistö Oy Hyrylän ostoskeskus ("Yhtiö") on Tuusulan kunnan 100 % omistama yhtiö, jonka tarkoituksena on omistaa ja hallita Tuusulan kunnan Hyökkälän kylässä sijaitsevaa Kauppakeskus-nimistä tilaa sekä tilalla olevia liikerakennuksia (huoneistoala yhteensä 3175,5 m2). Yhtiön talous on kunnossa, eikä sillä ole korollista velkaa.

Tuusulan kunta hakee aktiivisesti ratkaisuja Hyrylän keskusta-alueen kaavoittamiseksi ja kehittämiseksi yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Yhtiön omistama tontti ja rakennuksien sijainti ovat keskeisiä mahdollisten tulevien kaavoitus- ja sopimusratkaisujen näkökulmasta. Näin Yhtiö olisi myös keskeinen osapuoli ja sopimuskumppani, jonka olemassaolo toisi jatkossa lisätyötä ja -sopimista mahdollisiin tuleviin järjestelyihin ja sopimuksiin liittyen. Yhtiön purkaminen ja sen sulauttaminen kuntaan sujuvoittaisi alueen suunnittelua ja sopimista. Yhtiön nykyinen toiminta voitaisiin mahdollisen purun jälkeen yhdistää osaksi Tuusulan kunnan tilakeskuksen toimintoja.

Konsernijaosto totesi osaltaan kokouksessaan 20.8.2018, että toimenpiteet Kiinteistö Oy Hyrylän Ostoskeskuksen sulauttamiseksi kunnan toimintoihin voidaan aloittaa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Lipasti, vt. hallintojohtaja, harri.lipasti@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • antaa omistajaohjauksena edustajilleen yhtiökokouksessa ohjeen, jonka mukaan Kiinteistö Oy Hyrylän ostoskeskus puretaan vapaaehtoisen selvitystilamenettelyn kautta ja että yhtiökokous valitsee selvitystilamenettelyä hoitamaan selvitysmiehen ja hänelle varahenkilön
  • että, tilintarkastettu lopputilitys ja kertomus selvitystilamenettelystä tuodaan kunnanhallituksen tiedoksi tilintarkastuksen jälkeen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

KOy Hyrylän Ostoskeskus, Risto Heikkilä, toimitusjohtaja, talousjohtaja

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.