Konsernijaosto, kokous 27.2.2023

§ 4 Kiinteistö Oy Riihikallion päiväkotikeskus, omistajapoliittinen linjaus

TUUDno-2023-491

Valmistelija

  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Perustelut

Kiinteistö Oy Riihikallion Päiväkotikeskus ("Yhtiö") on Tuusulan kunnan 100 % omistuksessa. Yhtiön tarkoituksena on omistaa ja hallita Tuusulan Riihikalliossa sijaitsevaa rakennusta, jossa toimii Pellavan päiväkoti sekä nuorisotiloja. Rakennus on valmistunut vuonna 2012. Yhtiön talous on kunnossa eikä sillä ole korollista velkaa. 

Yhtiön tiloissa on tehty vuosien 2018 - 2022 muutos- ja korjaustöitä havaittuihin sisäilmaongelmiin liittyen. Yhtiö on marraskuussa tehnyt rakentajan kanssa sovintosopimuksen liittyen urakkasopimukseen perustuvien velvoitteiden laiminlyönteihin eikä osapuolilla ole enää toisiaan kohtaan mitään vaatimuksia.

Palveluverkkosuunnitelmaa laadittaessa Pellavan päiväkoti on sisällytetty kehitettävään varhaiskasvatuksen palveluverkkoon.

Kunnan ei ole tarkoituksenmukaista jatkossa omistaa yksittäistä päiväkotikiinteistöä osakeyhtiön kautta. Tehokkaan kiinteistön ylläpidon näkökulmasta on tarkoituksenmukaista, että Yhtiö purettaisiin vapaaehtoisen selvitystilamenettelyn kautta ja sen toiminnot yhdistetään osaksi Tuusulan kunnan tilapalveluiden toimintoja.

Ehdotus

Esittelijä

  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Konsernijaosto päättää

  • antaa omistajapoliittisena ohjeenaan, että kunta voi ryhtyä toimenpiteisiin Kiinteistö Oy Riihikallion Päiväkotikeskus Oy:n purkamiseksi vapaaehtoisella selvitystilamenettelyllä ja toimintojen liittämistä osaksi kunnan toimintoja.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Talousjohtaja Markku Vehmas selosti asiaa kokouksessa.

Tiedoksi

talouden ohjaus, kasvu ja ympäristö -toimialue

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.