Kasvatus- ja sivistyslautakunta, kokous 25.1.2023

§ 4 Toimivallan delegointi, Monion kalustehankinta

TUUDno-2023-100

Valmistelija

  • Katja Elo, kehittämispäällikkö, katja.elo@tuusula.fi
  • Seppo Kärpänen, rehtori, seppo.karpanen@tuusula.fi

Perustelut

Hallintosäännön mukaisin toimivaltuuksin talousasioissa lautakunnalla on toimivalta päättää yli 200 000€ hankinnoista. Toimialajohtajalla päätösvaltuus on maksimissaan 200 000€ hankintoihin.

Sivistyksen toimialueen kehittämispäällikkö Katja Elo ja Tuusulan lukion rehtori Seppo Kärpänen esittävät kasvatus- ja sivistyslautakunnalle toimivallan delegointia siten, että toimialajohtaja voi allekirjoittaa hankintapäätöksen koskien Monion kalustehankintaa. Monion kalusteiden hankintahinta on kilpailutuksen hinta- ja laatupisteytyksen perusteella 630 818 € (alv 0%), ja hintaan voi tulla vielä hankintapäätöksen yhteydessä pieniä muutoksia, joihin vaikuttavat lopulliset kalusteiden hankintamäärät ja tilattavat optiokalusteet. Kalusteet hankitaan leasing-menettelyllä.

Tätä toimivallan delegointipäätöstä tehtäessä Monion irtokalustuksen hankintapäätösmateriaali ei ole vielä valmis. Kilpailutuksen prosessi kohti hankinta- ja tilauspäätöstä etenee seuraavasti:

Monion irtokalustuksen kilpailutus avattiin kolmen viikon tarjousajaksi joulukuussa 2022. Tarjouksia pyydettiin neljässä eri kalustekategoriassa: opiskelijakalusteet, henkilökunnan kalusteet ja aula- ja yhteisölliset kalusteet sekä optiokalusteet. Tarjouksia saatiin viideltä eri toimijalta, ja yksittäinen tarjoaja on jättänyt tarjouksensa korkeintaan kahteen pyydetyistä kalustekategorioista. Kuhunkin kategoriaan saatiin vähintään kaksi tarjousta.

Kalusteiden laatuarviointi toteutettiin 9. - 12.1.2023. Hinta- ja laatuarvioinnin perusteella tehdään esitys ja päätös kalustehankinnasta. Tavoitteena on saada päätös kalustehankinnasta tehtyä mahdollisimman pian laatuarvioinnin päättymisen jälkeen viimeistään tammi-helmikuun 2023 vaihteessa. Päätöksen tekemisestä alkaa kahden viikon valitusaika. Tavoitteena on saada kalustetilaukset tehtyä helmikuun 2023 puolivälissä, jotta varmistetaan kalusteiden saaminen Monioon kesäkuun alkupuolella, jolloin kalusteet ehtivät tuulettua kahden kuukauden ajan ennen toiminnan käynnistymistä elokuussa. Tarjoajien mukaan toimitusaika tilauksen tekemisestä on 12 - 14 viikkoa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tiina Simons, sivistysjohtaja, tiina.simons@tuusula.fi

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää

  • delegoida päätösvaltuuden Monion kalustehankinnan osalta sivistysjohtajalle esityksen mukaisesti
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.