Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta, kokous 15.12.2022

§ 112 Vuoden tuusulalainen kirjoittaja 2023 -palkinto, palkintoraadin edustajien nimeäminen

TUUDno-2022-2481

Valmistelija

  • Annastiina Louhisalmi, kirjastotoimenjohtaja, annastiina.louhisalmi@tuusula.fi

Perustelut

Kirjaston kotiseutukokoelma -rahasto on perustettu Raija Helinä Matikan jälkeen jättämästä ja Valtionkonttorin Tuusulan kunnalle luovuttamasta varallisuudesta (Valtionkonttorin päätös 1126/08.02.01/2017 ja Tuusulan kunnanhallitus 19.11.2018 § 402/2018). Rahaston peruspääoma on 54.529,33 euroa.  

Tuusulan kunnanvaltuusto päätti 27.1.2020 § 5 perustaa Kirjaston kotiseutukokoelma -rahaston ja hyväksyä rahaston säännöt. Rahaston säännöissä todetaan, että rahaston varoilla palkitaan vuosittain tuusulalainen kirjoittaja.  

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti rahaston toimintasuunnitelmasta 27.2.2020 § 11. Toimintasuunnitelmassa tarkennettiin palkinnon myöntämisen ehtoja: Tuusulalaisten kirjailijoiden ja kirjoittajien vuosittainen palkitseminen (yhteensä n. 15.000 euroa). ”Vuoden tuusulalainen kirjoittaja”-palkinnon tarkoituksena on kannustaa tuusulalaisia kirjailijoita ja kirjoittajia heidän tärkeässä työssään kirjallisen kulttuurin edistäjinä. Palkinto voidaan myöntää tuusulalaiselle tai Tuusulassa vaikuttaneelle henkilölle, ryhmälle tai yhdistykselle. 

Palkinnon saajasta päättää Tuusulan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta kirjastotoimenjohtajan esityksestä. Palkintoon ei kohdistu hakumenettelyä. Palkinto voidaan myös päättää jättää jakamatta. 

”Vuoden tuusulalainen kirjoittaja” -palkinto sisältää kunniakirjan ja rahapalkinnon. Palkintoja voidaan harkinnan mukaan jakaa yksi tai useampi. Palkintosumma on 1000 - 2000 euroa per vuosi (1 – 5 v).” 

Vuoden tuusulalainen kirjoittaja 2023 -palkintoa varten perustetaan palkintoraati, johon kuuluu kirjastotoimenjohtaja Annastiina Louhisalmi, kirjastonhoitaja Sara Kokkonen sekä kaksi kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsentä. Lautakunta valitsee keskuudestaan edustajat palkintoraatiin. Palkintoraati valmistelee esityksen palkinnon saajasta kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnalle. Vuoden tuusulalainen kirjoittaja -palkinnon saaja julkistetaan 18.3.2023. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Katja Elo, kehittämispäällikkö, katja.elo@tuusula.fi

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää

  • nimetä palkintoraatiin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtajan sekä lisäksi keskuudestaan yhden lautakunnan edustajan. (valitaan kokouksessa)

 

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti

  • nimetä palkintoraatiin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtajan sekä jäsen Monica Avellanin