Kasvatus- ja sivistyslautakunta, kokous 25.10.2022

§ 106 Koulukuljetusperiaatteiden korjaus, kahdessa kodissa asuvien oppilaiden koulukuljetusten järjestäminen

TUUDno-2022-2016

Valmistelija

  • Markus Torvinen, opetuspäällikkö, markus.torvinen@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunnan esiopetusoppilaiden ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetusoppaaseen on koottu kuljetuksia koskeva informaatio sekä Tuusulan koulukuljetusperiaatteet.

Koulukuljetusoppaan mukaan "Mikäli oppilas asuu kahden eri huoltajan kanssa Tuusulan kunnan alueella eri osoitteissa kokonaiset vuoroviikot maanantaista perjantaihin ja maksuttoman kuljetuksen myöntämisen ehdot täyttyvät lapsen molemmista osoitteesta, oppilaalle järjestetään koulukuljetus molemmista kodeista. Jos kuljetuksen myöntämisen ehdot eivät täyty oppilaan virallisesta asuinosoitteesta, ei kuljetusta järjestetä toisen huoltajan luota, vaikka kuljetusehdot täyttyisivätkin siitä osoitteesta."

Kasvatus- ja sivistyslautakunta vastasi 2019 valtuustoaloitteeseen "Kahdessa kodissa asuvien erityisoppilaiden koulukuljetusten järjestäminen" ja esitti talousarvioon 65 000€ lisäystä koulukuljetusmäärärahoihin kahdessa kodissa asuvien koulukuljetusten järjestämiseen. Määrärahalisäystä ei säästösyistä saatu. Kirjaus kahdessa kodissa asuvien oppilaiden koulukuljetusten järjestämiseen jäi virheellisesti kuljetusperiaatteisiin ja sitä esitetään poistettavaksi.

Liitteenä on voimassaoleva koulukuljetusopas sekä luonnos päivitetystä koulukuljetusoppaasta. Muutosehdotus on merkitty punaisella värillä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tiina Simons, sivistysjohtaja, tiina.simons@tuusula.fi

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää  

  • tehdä korjauksen koulukuljetusperiaatteisiin, siten että kuljetusperiaatteista poistetaan kirjaus kahdessa kodissa asuvien koulukuljetusten järjestämisestä
  • hyväksyä päivitetyn Tuusulan kunnan koulukuljetusoppaan 26.10.2022 alkaen liitteen mukaisesti
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.