Valtuusto, kokous 11.4.2022

§ 49 Katutoiminnan palauttaminen Tuusulaan, aloite (lisäpykälä)

TUUDno-2022-786

Perustelut

Cecilia Veikkolainen esitti seuraavan Tuusulan Puolesta valtuustoryhmän aloitteen:

"Nuortemme huolestuttava toiminta on herättänyt kuntalaisten keskuudessa paljon keskustelua.  Nuorison päihteiden käyttö (kannabis, alkoholi ja lääkkeet) on jälleen lisääntynyt.  Tämän näkee mm. kesällä urheilukeskuksessa ja uimarannoilla, joissa pelastustoimi vieraili viime kesänä säännöllisesti nuorison päihdetapauksia hoitamassa.  Myös nuorison häiriökäyttäytyminen ostareiden edustoilla on lisääntynyt. On paljon nuoria, joita nämä ongelmat eivät koske, mutta on hyvä puuttua näihin ennen kuin ongelmat lisääntyvät ja kertaantuvat.  Päihteiden käytön lisääntyminen on huomioitu myös hyvinvointisuunnitelmassamme 2022-2025 ja koulukyselyissä.  Poliisi, pelastustoimi, nuorisotoimi ja sosiaalitoimi tekevät hyvää yhteistyötä näiden osalta, mutta tämä ei riitä vaan tarvitaan myös koordinoitua vapaaehtoistoimintaa. 

Tuusulassa toimi aiemmin Tuusulan KATU, joka perustettiin 1989 yhteistyössä Keravan ja Järvenpään kanssa.  KATU-ryhmät toimivat myöhemmin itsenäisesti omissa kunnissaan.  Toimintaa koordinoi erityisnuorisotyöntekijä ja toiminnassa oli mukana vapaaehtoisia nuoria ja aikuisia.  KATU-toiminta on lakkautettu kunnassamme, mutta koen, että sen elvyttäminen on nyt tarpeellista.

Esitän, että KATU-toiminnan tarve Tuusulassa selvitetään, ja toiminta elvytetään ja uudelleen käynnistetään."

Päätös

Aloite lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.