Kunnanhallitus, kokous 21.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 262 KUUMA-seutu liikelaitoksen johtokunta, edustajien nimeäminen toimikaudeksi 2021-2023

TUUDno-2021-1517

Valmistelija

  • Tuula Hyttinen, vs. hallintojohtaja, tuula.hyttinen@tuusula.fi

Perustelut

KUUMA-seutu liikelaitoksen hallintoa varten Keravan kaupunginvaltuusto asettaa kahdeksi vuodeksi kerrallaan KUUMA-seutu liikelaitoksen johtokunnan, joka toimii Keravan kaupunginhallituksen alaisena kuntalain 77 §:n mukaisena sopijakuntien yhteisenä toimelimenä. 

KUUMA-seutu liikelaitoksen johtokunnassa on vähintään kaksi (2) jäsentä jokaisesta yhteistyösopimuksen allekirjoittaneesta KUUMA-kunnasta. Yhteistyösopimuksen mukaan sopijakunnat esittävät johtokunnan jäseniksi asemavaltuutuksen perusteella valtuuston puheenjohtajaa ja kunnanhallituksen puheenjohtajaa sekä heille henkilökohtaiset varajäsenet asemavaltuutuksen perusteella. Lisäksi Keravan kaupunginvaltuusto voi liikelaitoksen esityksestä ja muiden sopijakuntien hyväksymisellä päättää, että johtokuntaan valitaan tasa-arvolain perusteella enintään neljä lisäjäsentä ja heille varajäsenet.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  •  ehdottaa valtuustolle, että
     

VALTUUSTO päättää

  • esittää KUUMA-johtokunnan jäseniksi valtuuston puheenjohtajaa ja kunnanhallituksen puheenjohtajaa/pormestaria ja valtuuston puheenjohtajan henkilökohtaiseksi varajäseneksi valtuuston 1. varapuheenjohtajaa ja pormestarin henkilökohtaiseksi varajäseneksi kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtajaa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.